donderdag 2 juni 2011

Dropsticks

Als je 's winters tijdens het schaatsen dropjes op het ijs kunt eten, dan lust je in de zomer ook best een dropijsje. Denkt de Aldi. En dus ligt er een doos met zes 'dropsticks' op de vriesafdeling in hun winkels. Voor €1,59 (€0,265 per ijsje). "Een nieuwe smaaksensatie" vindt de maker. De boerderijdropjes op de verpakking noemen ze een "serveersuggestie". Haha. De ijsjes zijn pretentieloos per stuk in transparante onbedrukte folie verpakt. Waar de reliëfkorrels in de dropcoating nodig voor zijn, blijft vooralsnog een raadsel want die voegen noch in smaak noch in textuur iets toe.
De ijsjes zijn gemaakt met de typische fabrieksingrediënten. De zwarte dropcoating (20%) bestaat uit suiker, plantaardig vet, zoet- hout, E153, salmiakzout, cacaoboter, sojalecithine, glucosestroop, aroma en zout. De dropkern (ook 20%) is opgebouwd uit suiker, plantaardig vet, zoethout, salmiakzout, E153, sojalecithine, mage- re melkpoeder en aroma (zie voor overige ingrediënten de tabel hieronder). Dat is tezamen 40%. Betekent dat 60% vanille roomijs, of maakt het houten stokje (voor 10% ofzo?) ook nog onderdeel uit van het geheel?! Mucci zegt daar niets over.
Maar een intrigerend ijsje is het. Met vanaf de allereerste lik een heerlijke volle zoete dropsmaak. Als geconcentreerde dropballen van de kermis, maar dan beter. De eenmaal gekraakte coating glijdt soepel van het smeuïge witte ijs en smelt vervolgens weg in de mond, met een prettige hint van zoute salmiak. Na een zestal likken openbaart zich de zoete dropkern met een serieus stevige salmiaksmaak. Ohhh. Mmmm! Lekkere lange nasmaak. Met een beetje geluk breekt de dropkern van het stokje af en explodeert de volledige salmiaksmaak op de tong. Het feest eindigt met resten roomijs, gelardeerd met flarden drop hier en daar. Wat een teleurstelling als het ijsje op is! Al wat resteert is neurotisch en volledig het stokje aflikken, al twijfelend over het verorberen van een tweede (164kcal per stuk), maar in ieder geval verrukkelijk na- genietend...
Eindoordeel: 9,5.

27 opmerkingen:

  1. Inge de Bruine6 juni 2011 om 23:28

    Geweldig leuke recensie om te lezen! Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk ijsje, steeds waren ze op bij de Aldi, maar ik heb ze weer.Voor de zekerheid 3 dozen ingeslagen. Ze zijn verslavend.Pak er zo nog een ,denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nadat ik eerste de droptsticks van de ah had geprobeerd, zag ik ze tot mijn verrassing ook bij de aldi liggen....mmmm en die van de ah waren al lekker maar deze zijn echt overheerlijk! Kan er wel van blijven eten, jammer dat ze altijd uitverkocht zijn in Den Dolder, denk dat er nog wat liefhebbers in de buurt wonen...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jeetje wat een leuke recensie, had het niet beter kunnen verwoorden In één woord:
    VERSLAVEND !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik eet er nu eentje as we speak en ben het eens met elk woord van dit review. Zaaaaalige ijsjes!!! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Echt verslavend lekker! Ik dacht dat c1000 ze alleen verkocht.. daar zijn ze €1,99. Toch eens naar de Aldi voor deze lekkere verslaving :-D
    Goed geschreven trouwens :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dit is echt een overtrefbaar ijsje! En hiermee bedoel ik dan ook dat de schoolkrijtijsjes/engelsedropijsjes het wat mij betreft niet halen bij de dropstick!
    Een heerlijke ongewone smaak...
    Dus Aldi......neem ze asjeblieft vast op in het assortiment - want ik kan ze nergens meer vinden (lig met de rand van de vrieskoeling in mijn buik tot op de bodem te graaien.....maar nee hoor, helaas....).

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Waar zijn deze heerlijke dropijsjes nog te koop????

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik wil ze ook terug, vorig jaar helemaal ongans in gegeten!!! Nu niet meer in assortiment? Jammer, Aldi!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ga naar de C1000, daar liggen deze ook : hetzelfde type zo te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jawel, vandaag weer bij de Aldi uit het vriesvak kunnen halen!!! Mmmmm, een mooi weekend kan beginnen!

      Verwijderen
  11. Ongekend lekker!! De twee dozen waren in twee dagen leeg.. helaas.. ik had ze nooooit moeten laten proeven!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Jammer dat ik ze nergens, maar dan ook nergens meer kan kopen...was er verslaafd aan...

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik wil zo graag drop stocks. ....huil huil !

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Stick dus. Echt nergens neer ! Shit

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Als een product zoals dropijsjes zo lekker is en het zo goed verkoopt waarom zijn ze bij de aldi dan gestopt met het verkopen daarvan. Dit is toch een gemiste kans om goed te verdienen. En als er zoveel positieve opmerkingen over dropijs op internet te vinden zijn, waarom springt er geen ander supermarkt of ijsfabrikant op in. Ik ken een ijszaak in Heemskerk die drop schepijs maakt en geloof me het is al jaren de meest verkochte smaak.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Waarom verkoopt Aldi deze niet meer? Waren zo enorm lekker! Komt het weer terug?

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Jaaaa wanneer? Of weet iemand een alternatief??

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Jaa ze waren zoooooo lekker, waar zijn ze gebleven ??

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Arrrrrrgggggg, waar zijn ze gebleven Aldi? We want more! Meeeeerrrrrr dropsticks aub! Er gaat geen ijsje boven dropsticks. Het gemis is haast ondragelijk....

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Elk jaar hoop ik dat er weer dropsticks zijn, maar helaas. Als een ijsje zo populair is, waarom zijn ze dan niet meer te koop. Als je ze een keer geproefd hebt, wil je niet meer iets anders!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Voor drop ijs moet je in Denemarken zijn heb ik ondervonden. Daar is het net zo gangbaar als Aardbei ijs hier.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Weet iemand waar je dit kan kopen? #bringbackthedropstick

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ze zijn overal uit het assortiment ze zijden dat ze te wijnig verkochten echt stom

    BeantwoordenVerwijderen