donderdag 2 juni 2011

Dropsticks

Als je 's winters tijdens het schaatsen dropjes op het ijs kunt eten, dan lust je in de zomer ook best een dropijsje. Denkt de Aldi. En dus ligt er een doos met zes 'dropsticks' op de vriesafdeling in hun winkels. Voor €1,59 (€0,265 per ijsje). "Een nieuwe smaaksensatie" vindt de maker. De boerderijdropjes op de verpakking noemen ze een "serveersuggestie". Haha. De ijsjes zijn pretentieloos per stuk in transparante onbedrukte folie verpakt. Waar de reliëfkorrels in de dropcoating nodig voor zijn, blijft vooralsnog een raadsel want die voegen noch in smaak noch in textuur iets toe.
De ijsjes zijn gemaakt met de typische fabrieksingrediënten. De zwarte dropcoating (20%) bestaat uit suiker, plantaardig vet, zoet- hout, E153, salmiakzout, cacaoboter, sojalecithine, glucosestroop, aroma en zout. De dropkern (ook 20%) is opgebouwd uit suiker, plantaardig vet, zoethout, salmiakzout, E153, sojalecithine, mage- re melkpoeder en aroma (zie voor overige ingrediënten de tabel hieronder). Dat is tezamen 40%. Betekent dat 60% vanille roomijs, of maakt het houten stokje (voor 10% ofzo?) ook nog onderdeel uit van het geheel?! Mucci zegt daar niets over.
Maar een intrigerend ijsje is het. Met vanaf de allereerste lik een heerlijke volle zoete dropsmaak. Als geconcentreerde dropballen van de kermis, maar dan beter. De eenmaal gekraakte coating glijdt soepel van het smeuïge witte ijs en smelt vervolgens weg in de mond, met een prettige hint van zoute salmiak. Na een zestal likken openbaart zich de zoete dropkern met een serieus stevige salmiaksmaak. Ohhh. Mmmm! Lekkere lange nasmaak. Met een beetje geluk breekt de dropkern van het stokje af en explodeert de volledige salmiaksmaak op de tong. Het feest eindigt met resten roomijs, gelardeerd met flarden drop hier en daar. Wat een teleurstelling als het ijsje op is! Al wat resteert is neurotisch en volledig het stokje aflikken, al twijfelend over het verorberen van een tweede (164kcal per stuk), maar in ieder geval verrukkelijk na- genietend...
Eindoordeel: 9,5.

15 opmerkingen:

 1. Inge de Bruine6 juni 2011 om 23:28

  Geweldig leuke recensie om te lezen! Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk ijsje, steeds waren ze op bij de Aldi, maar ik heb ze weer.Voor de zekerheid 3 dozen ingeslagen. Ze zijn verslavend.Pak er zo nog een ,denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nadat ik eerste de droptsticks van de ah had geprobeerd, zag ik ze tot mijn verrassing ook bij de aldi liggen....mmmm en die van de ah waren al lekker maar deze zijn echt overheerlijk! Kan er wel van blijven eten, jammer dat ze altijd uitverkocht zijn in Den Dolder, denk dat er nog wat liefhebbers in de buurt wonen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje wat een leuke recensie, had het niet beter kunnen verwoorden In één woord:
  VERSLAVEND !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik eet er nu eentje as we speak en ben het eens met elk woord van dit review. Zaaaaalige ijsjes!!! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt verslavend lekker! Ik dacht dat c1000 ze alleen verkocht.. daar zijn ze €1,99. Toch eens naar de Aldi voor deze lekkere verslaving :-D
  Goed geschreven trouwens :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit is echt een overtrefbaar ijsje! En hiermee bedoel ik dan ook dat de schoolkrijtijsjes/engelsedropijsjes het wat mij betreft niet halen bij de dropstick!
  Een heerlijke ongewone smaak...
  Dus Aldi......neem ze asjeblieft vast op in het assortiment - want ik kan ze nergens meer vinden (lig met de rand van de vrieskoeling in mijn buik tot op de bodem te graaien.....maar nee hoor, helaas....).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Waar zijn deze heerlijke dropijsjes nog te koop????

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wil ze ook terug, vorig jaar helemaal ongans in gegeten!!! Nu niet meer in assortiment? Jammer, Aldi!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ga naar de C1000, daar liggen deze ook : hetzelfde type zo te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jawel, vandaag weer bij de Aldi uit het vriesvak kunnen halen!!! Mmmmm, een mooi weekend kan beginnen!

   Verwijderen
 11. Ongekend lekker!! De twee dozen waren in twee dagen leeg.. helaas.. ik had ze nooooit moeten laten proeven!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jammer dat ik ze nergens, maar dan ook nergens meer kan kopen...was er verslaafd aan...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik wil zo graag drop stocks. ....huil huil !

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Stick dus. Echt nergens neer ! Shit

  BeantwoordenVerwijderen