maandag 6 juni 2011

Honingdrop (C1000)

Ze komen zó uit de trommel vliegen, deze honingdropjes van het C1000 (supermarkt) huismerk. Op de verpakking althans, want als de zak eenmaal open is vliegt er niks. Nog geen bij. De dropjes lij- ken trouwens qua vorm wel héél veel op de honingdropjes van Nubilo. Dat is ook toevallig dan. Er zitten er wel veel in een zak (van €1,23), maar ze ruiken niet echt ergens naar. Wat wil je ook. Het betreft honingdrop, dames en heren, met 0,5% (!!) honing...
De zwarte bijenkorfjes zijn mooi horizontaal geribbeld met een subtiele glanslaag. Het is een beetje een kakenbreker, dit stevige dropje (tandenplakfactor: 7), maar na enig doorbijten valt 'ie dan toch (korrelig) uit elkaar. Lekkere zoete smaak. Met honingaccent. Oordeel: 7,0.
De transparantbruine honingraatjes zijn zeer elastisch, misschien wel een beetje té (tandenplakfactor: 7). Dit is duidelijk geen drop- je met Arabische gom; want die korrelige rubberconsistentie is onmiskenbaar te wijten aan (varkens)gelatine. De smaak is feitelijk hetzelfde als die van de bijenkorfjes: zoetig met een lichte honing- smaak. Best oké. Maar van honingdrop mag meer (op zijn minst honing!) worden verwacht.
Eindoordeel: 7,0.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten