zondag 19 juni 2011

Anta Flu - classic

Over een klassieker gesproken, zeg. Dé ultieme hoestbonbon, in de eeuwenoude doorzichtig-oranje wikkel met witte letters. Het logo van AntaFlu op de voorkant zal een aesculaap moeten voorstellen, wat een medicinale indruk maakt. En hoewel de ingrediëntenlijst enkel melding maakt van glucosestroop, suiker, zoethoutwortel, salmiakzout, karamel en aroma, zal het dus die laatste zijn die als eerste opvalt als het snoepje in de mond wordt genomen: menthol. Het keiharde dropje heeft aan beide kanten een opstaand randje, waarmee je aanvankelijk je gehemelte kapot schuurt (zeker als je zo verkouden bent dat je op een dag meerdere AntaFlu's nuttigt), maar na enig sabbelen (kauwen op deze harde rakker is alleen voor waaghalzen) is dat weg. Menthol doet natuurlijk iets met neus en keel en opent luchtwegen. Maar los daarvan is de smaak eigenlijk ook wel oké; eerst en vooral wordt dus menthol geproefd, maar verder doet zoet en een zekere dropperigheid ook wat. Het is het soort van snoepje dat je soort van 'moet' eten bij verkoudheid, maar dat dan toch wel lekker blijkt. Alleen niet zo best voor de tanden...
Eindoordeel: 7,5.

6 opmerkingen:

 1. ter aanvulling: zuigen heeft een medicinale werking op een geirriteerde keel en luchtpijp, zoethoutwortel en salmiakzout werken hoestremmend en menthol is inderdaad goed voor de neus en bijholtes.salmiakzout kan ook nog taai slijm wat tegengaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heette dit snoepje vroeger niet ANTI-FLU?? Iets als "tegen koorts..."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja,klopt."flu is de amerikaanse naam voor griep.

   Verwijderen
 3. Ik vind het een lekker snoepje, maar erger me kapot aan de duizenden plastic wikkeltjes die overal rondzwerven, tot diep in de bossen toe. Plasticsoep, mede mogelijk gemaakt door de kauwers, maar vooral door de fabrikant, die afbreekbaar papier zou moeten gebruiken. Lijkt mij een goede actie van Pervasco...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begrijp je frustratie, maar dit aan papier zou het blijven vastplakken en als je de snoepjes niet apart verpakt kleven ze aan elkaar vast.

   en mede mogelijk gemaakt door de kauwers is natuurlijk onzin...er is geen alternatief voor dit werkelijk helend snoepje.

   Verwijderen
 4. Zeer lekker en goed voor je keel.

  BeantwoordenVerwijderen