zondag 26 juni 2011

Faam droprol

In Nederlands is Faam van oudsher een bekend merk. Het rolletje drop van Faam, niet anders getiteld dan 'Faam drop', kent menig- een dan ook uit zijn jeugd. De geschiedenis van Faam gaat terug tot 1838 als banketbakker en winkelier Henricus Bont in Breda begint met de ontwikkeling van zoetwaren. Het bedrijf groeit onder zijn leiding uit tot een flinke suikerwerkfabriek tot die op de dag van vandaag blijft produceren, zij het nu onder de vlag van Astra BV. Het rolletje drop kent aldus zo'n sterke reputatie dat verdere pro- paganda (op de verpakking) niet nodig is.
In een rol zitten elf matzwarte dropschijven met elk een opstaande rand bovenlangs en een centrale letter F in relïefopdruk. De drop doet qua uiterlijk aan die andere klassieker (Topdrop) denken, hoe- wel beiden ongetwijfeld grote concurrenten zijn geweest.
De Faamdrop is behoorlijk stevig en nog net indrukbaar (tanden- plakfactor: 7). De kenmerkende smaak is die van zoete, misschien zelfs bijna zoute, volle drop. Deze smaak vult de mond van tong tot gehemelte en blijft na doorslikken nog best lang hangen.
Eindoordeel: 7,5.

1 opmerking:

  1. Vraag: ik kom tegen (op een ansichtkaart van mn grootvader) uit 1917 het versturen van zgn Faam Adelaars, dit is blijkbaar een toen geldend spaarsysteem. Hij vraagt op 75 adelaars een Gummibal, op 75 een portemonnaie en op 100 een zilveren collier.
    Ik neem aandat dit een spaarsysteem van Faam drop is geweest. Is u/iemand in dit blog hiervan iets bekend?

    BeantwoordenVerwijderen