zondag 26 juni 2011

BenBits - drop/salmiak

BenBits? De fabrikant die in de jaren '80 als eerste met suikervrije kauwgom kwam en uiteindelijk (in 2000) ten onder ging aan zijn eigen succes, is tòch weer terug. De bekende reclames (zoals deze!) verkondigden destijds dat Benbits "de hele dag door smaakte" en "suikervrij was, natuurlijk". En nu werkt de fabrikant -met succes- in op ons sentiment en herinnert ons letterlijk "aan die goede oude tijd"; BenBits is "uit diezelfde goede oude tijd, maar nu met een ex- tra zachte textuur".
Niet meer als per stuk verpakt kauwgompje zoals toen (in zo'n half geplastificeerde wikkel die feitelijk niet goed sloot), maar nu als bolrond kussen in doordrukstrip. De kauwgom heeft uitstekende hoeken, zodat het witte kauwgompje qua uiterlijk bijna aan een klein hondenbotje doet denken. Goed knapperig buitenlaagje, dat even fris is bij doorbijten (tandenplakfactor: 5). Meteen daarna, terwijl de kauwgom tot zachte massa wordt stukgekauwd, komt een lekkere salmiaksmaak aanzetten. Niet echt zoet, niet echt zout, nee; deze salmiak smaakt vooral mintfris en de beide smaken wisselen elkaar steeds af. Én, héél belangrijk, blijven best lang hangen. Wat heel knap is voor kauwgom. Leuk ook dat de kleur (stiekem even uit de mond nemen en spieken:) retrolichtbruin is.
Eindoordeel: 8,0.

5 opmerkingen:

 1. ik ben helemaal blij met de terugkomst van Ben Bits drop. Maar WAAR TE KOOP?? Zelfs op de site is het niet te vinden...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou ik ook graag willen weten

   Verwijderen
  2. AH XL, in Utrecht in ieder geval!

   Verwijderen
 2. jammer van de verpakking, zou graag de oude gezien hebben. Met al die losse papiertjes erom heen!

  BeantwoordenVerwijderen