Aanvankelijk komen de erg donkere kleuren van dit ambachtelijk bereide snoep wat somber over, maar als je er over gaat nadenken zijn donkerbruin en matzwart natuurlijk dé kleuren voor drop en dropachtigen. Suikerbakker "Johan van Mol uit Oosterhout" maakt de dropstaafjes voor Gijs, die (o.a. voor supermarktketen Plus) de lekkerste Nederlandse streekproducten selecteert.
Het zijn harde staafjes met een beige kern vol luchtbellen. Ook met de vingers is het staafje niet in kleinere stukken te breken, maar met de kiezen blijkt het snoepje zacht bijtbaar te zijn en smelt het suikergoed luchtig op de tong weg. Dat is alvast één punt voor de schijnbaar perfectionistische meneer van Mol. De smaak komt vertraagd op gang en loopt dan via subtiele zoethout naar verfijnd zoetpittige salmiak. Onmiskenbaar drop, alleen had de dropsmaak nóg iets meer uitgesproken mogen zijn om van dit suikerwerk ook echt dróp te maken. Maar goede kwaliteit!
Eindoordeel: 8,5.
Het zijn harde staafjes met een beige kern vol luchtbellen. Ook met de vingers is het staafje niet in kleinere stukken te breken, maar met de kiezen blijkt het snoepje zacht bijtbaar te zijn en smelt het suikergoed luchtig op de tong weg. Dat is alvast één punt voor de schijnbaar perfectionistische meneer van Mol. De smaak komt vertraagd op gang en loopt dan via subtiele zoethout naar verfijnd zoetpittige salmiak. Onmiskenbaar drop, alleen had de dropsmaak nóg iets meer uitgesproken mogen zijn om van dit suikerwerk ook echt dróp te maken. Maar goede kwaliteit!
Eindoordeel: 8,5.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten