dinsdag 9 februari 2010

Salmiaksterren

Schijnbaar heeft Kindly's zijn snoepverpakkingen aangepast, want waar er eerst slechts ruimte was voor een half kantje tekst, staat nu de volledige achterkant volgeprint. En schijnbaar heeft de drop -fabrikant ook een eigen website (die niet laadt, overigens, maar dat terzijde). De verder nog altijd transparante verpakking laat in ieder geval prachtig vormgegeven opbollende vijfpuntssterretjes zien, die zéker niet zouden misstaan als op het kerstdessert, maar nu als dropje genuttigt gaan worden.
De sterren laat witte sporen salmiakpoeder achter op bureau en vingers. In principe zijn het harde snoepjes, die echter bij enige druk tussen de kiezen bezwijken en tot fijn gruis kapot te kauwen zijn. In dat geval komt een stoot van verrukkelijk salmiakzout vrij, die een heerlijk zoet accent op de tong achterlaat (tandenplakfac- tor: 8). Bij voorzichtiger zuigen verrast het aanvankelijk subtiel zoete sterretje met een meer en meer nadrukkelijk wordende sal- miaksmaak, tot het gehemelte rauw gesabbeld en de salmiakster op- eens verdwenen is. Smaakt daarmee als de klassieke nopjes, maar ziet er alleen véél mooier uit.
Eindoordeel: 9,0.

1 opmerking:

  1. Hallo ,... Is het mogelijk om deze salmiaksterren te bestellen ? Want in de winkel waar we ze normaal kopen hebben ze ze al weken niet meer !!!

    Ik ben benieuwd!!!

    Christien van,t Zelfde
    Mail : christien-tjevan@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen