zondag 14 februari 2010

Ademin

Geen van Klene's verpakkingen heeft een dergelijke, schijnbaar in elkaar geflanste styling als het zakje Klene Ademin. Het dropmerk onderscheidt zich meestal juist in opvallende stijlvolheid. Het is daarom best mogelijk dat Ademin later in het Klene-imperium op- genomen is en misschien werd het noodzakelijk geacht iets van de nostalgische karakteristieke eigenheid te bewaren. In ieder geval heeft het meneertje met hoed op de voorkant van de verpakking, zich met sjaal en deze Ademin gewapend.
Maar waartegen? Volgens de maker is Ademin een heerlijke keel- pastille met een vleugje eucalyptus. Goed tegen keelpijn en tegen verkoudheid. Volgens de ingrediëntenlijst zit er behalve honing, niets van medische waarde in deze dropjes (zie onder). De trans- parantbruine ovaaltjes hebben een heerlijke stevigheid en blijven zelfs na doorkauwen iets van smeuïg rubber. De zachtzoete zoet- houtsmaak wordt geheel en al overstemd door een gigantische wasem menthol die keel, mond en neus vult en zelfs na doorslikken lange tijd blijft hangen. Heel fris! En het zal ongetwijfeld 'lucht' ge- ven bij een verstopte neus, maar gezien de overige bestanddelen (suiker, glucosestroop, gelatine, glansmiddelen) misschien toch niet zo goed voor de mens als wordt gesuggereerd! Maar als drópje héél geslaagd!
Eindoordeel: 8,0.

10 opmerkingen:

 1. Dit is een dropje zo oud als ik zelf ben (van 1963), tenminste, zo lijkt het. Ik ken het als de kleine zakjes en rolletjes, voornamelijk de rolletjes. Welk een sentiment!

  Ben je bekend met de Glansdrop rollen? Vreselijk lekkere drop, in de handel zo midden jaren 70. Volgens mij ook van Klene, maar dat weet ik niet meer zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze ademinnetjes zijn veranderd en niet alleen van uiterlijk, maar ook structuur en smaak. Jammer, vroeger zag een ademinnetje eruit als de bovenkant van een gleufhoed, nu is het stukken steviger en gewoon anders. Net als de oude muntdrop niet meer de smaak heeft van de muntdrop in de jaren 60. En Klene maar beweren dat hetzelfde recept gebruikt wordt, onzin dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weet iemand waar het verkocht wordt?
  Ben allang op zok maar dit stukje nostalgie maar kom het nergens tegen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zaten deze dropjes vroeger in een doosje ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze zijn verkrijgbaar bij de etos. ook bij se alberthein overigens in honing en eucalyptus smaak. deze vind ik minder lekker dus ik ga naar de etos.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De glansdroprollen waren inderdaad van Klene. De lekkerste drop ooit vind ik. Misschien keert die drop nog een keer terug.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi! Ik heb met Klene via hun facebook pagina contact gehad over de lekkerste drop ooit (inderdaad!!) met de vraag of ze dit dropje svp weer in de markt kunnen brengen. Helaas kunnen ze er niets meer over vinden, ook geen beeldmateriaal. Dus ook het recept niet... ik ga nu dus op zoek, er moet toch ergens iemand zijn die nog iets weet over dat dropje, wie de ontwerper van de wikkel was bijvoorbeeld.

   Verwijderen
 7. Ademin is nu alleen nog maar verkrijgbaar in een suikervrije variant die helaas erg anders smaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Helaas nergens meer verkrijgbaar, behalve dan in een suikervrije variant die lang niet zo lekker is.

  BeantwoordenVerwijderen