dinsdag 9 februari 2010

Mentos drop/fruit

Ah, in één klap terug in de jaren '80 met een nieuwe rol Mentos die wel héél erg sterk aan disco doet denken (noppendessin) en uitge- rust is met schakeringen fluorgeel en neonroze. Bovendien komt bij verwijdering van de wikkel (met daarop verder niets dan een opgave van ingrediënten en de voedingswaarde) een folie tevoor- schijn dat voor de gelegenheid is versierd met dezelfde kleuren groen en roze als DoeMaar ooit koos voor zijn albumhoes (het zal hetzelfde decennium zijn geweest)!
De veertien kauwdragees waar het allemaal om moet draaien, be- loven de schizofrene combinaties drop/citroen en drop/aardbei. In deze rol zitten van elke soort precies zeven stuks, eenvoudig te herkennen aan hun respectievelijke kleuren geel en roze. Door de knapperige suikercoating (de gele iets zuurder dan de roze) moet worden heengebeten, waarna een plakkerige kauwdragee zich ge- staag tussen de kiezen nestelt. Hoewel het daar nauwelijks echt blijft plakken (tandenplakfactor: 5). De smaak van (fabrieks)fruit overheerst, in een overweldigend mengsel van zoet en zuur. De neiging om te gaan smakken tijdens het kauwen is nauwelijks te onderdrukken. En daar opeens is het dropcentrum; een vleugje zoethout ontworstelt zich uit de rest van het geheel en openbaart zich op de verraste tong. En weg is het geheel. In de nasmaak zit niets dropperigs meer en even trekken de wangspieren samen van het zuur in de mond. Maar gelukkig zijn er nog dertien over...
Eindoordeel: 7,5.

Mentos is een onderdeel van Perfetti Van Melle, de thuisbasis van o.a. Klene, Fruittella en ChupaChups. Overigens komen droptof- fees uit de fabriek van Van Melle (en dat zal dan wel dezelfde Van Melle zijn).

1 opmerking: