zondag 7 september 2008

Tikkels - drop

De tikkels van Venco gaan 'way back' en waren vroeger verkrijg- baar in dríe varianten (zoete drop, munt en waarschijnlijk zout). Tegenwoordig nog te koop in twee verschillende smaken, maar desondanks een échte klassieker.
Hoewel er 'maar' 175g in de zak zit, oogt de verpakking groot. De tikkels zijn natuurlijk ook relatief kleine dropjes; dus heb je er meteen lekker veel. De dropjes ruiken eigenlijk nergens naar, maar zijn wel prachtig glanzend diepzwart. Net grote konijnen- keutels... De harde tikkels ketsen tegen de tanden aan. Tandenplakfactor: 6. Het knapperige harde suikerlaagje bijt je er met de kiezen echter prettig vanaf en vrijwel direct komt een zoetzoute salmiaksmaak vrij. Daarna is het makkelijk weghappen, want de term "Hard van buiten, zacht van binnen" is voor tikkels uitgevonden. Net als sterk verdunde sambal, hebben de tikkels een intensieve eigen smaak die echter tamelijk mild is. Licht pittig, zelfs, maar niet overheersend.
Eindoordeel: 8,5.

4 opmerkingen:

 1. WAAR kan je Tikkels "venco" nog kopen in de winkels/supermarkten??????

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoals je ziet (tabel) kocht ik deze tikkels bij Agrimarkt. Probeer het anders eens te Google'n!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Iig bij de Jamin als schepsnoep... Maar jij wie heeft er nog een Jamin in de buurt,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En bij de Etos in elk geval de mint Tikkels verkrijgbaar, lieve mensen! Vroeger was de binnenkant van Tikkels wel zachter lekkerder, en minder zout. Dat is helaas al een flink aantal jaren over. Ze zijn nu taaier.

  BeantwoordenVerwijderen