maandag 2 juni 2014

Megamix Salmiakki

Een "uusi sekoitus" (nieuwe mix) van het Finse dropmerk Halva: salmiakki megamix. Halva is de maker van de autot mentholdrop oldtimers en die zitten dus eveneens in het zakje. Plus natuurlijk de typisch Finse dropstaven die traditiegetrouw echt niet mogen ontbreken. Die smaken naar de licorice uit Engelse drop, maar dan veel minder melassebitter en meer salmiak. Dus lekkerder; eind- oordeel: 7,0.
De schuine ruiten met reliëfopdruk zijn zachter dan verwacht, met een redelijk verende beet (tandenplakfactor: 7). De ruitjes zijn fijn mildzout met een vol droparoma. Eindoordeel: 7,5.
De bruine smiley's hadden misschien wat creatiever gekund door bijvoorbeeld verschillende gezichtsuitdrukkingen. Deze zijn alle hetzelfde en ze vertonen ook redelijk wat luchtbellen. De textuur lijkt op die van salmiakriksen (maar dan zonder de typische kern) en in de nasmaak komt ook prettig salmiak naar boven... Maar tot die tijd smaken de lachebekjes onprettig bitterzoet en om ze nou alleen voor de nasmaak te eten, mwah. Eindoordeel: 6,5.
De sterren zien er, met de gedetailleerde autootjes, eigenlijk het mooiste uit. In bol reliëf torenen ze boven de andere dropjes uit. De smaak lijkt even te neigen naar bitter maar dan líjkt maar zo, maar feitelijk smaken ze naar salmiakzout. Of nee, toch niet. Net als je dit sterretje in de categorie 'salmiakdrop' schaart, komt onverwacht de smaak van menthol naar voren. Compleet met frisse vlaag achterop de tong. Wat het tot een ècht heel raar dropje maakt. Eindoordeel: 7,5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten