woensdag 11 juni 2014

Koeriertjes

In de categorie 'goed gejat' komt SweetCorner (huismerk van Lidl) met zogenaamde 'brommerdrop'. Er zijn drie varianten en deze Koe-riertjes (waar is dat koppelstreepje eigenlijk voor nodig?) zijn een overduidelijke kopie van Autodrop's Dubbeldekkers, met ook precies dezelfde smaakcombinaties: aardbei/drop, cassis/drop en kersen/drop. De vraag blijft natuurlijk of zo'n spin-off (lees: rip-off) nou nódig was; afgezien van de prijs misschien : de dubbeldekkers kosten €0,65/100g en deze koeriertjes €0,45/100g. Maar ach, de dropjes zien er best schattig uit. Vooral omdat het niet zomaar brommertjes zijn, maar bezorgbrommers. Met zo'n (pizza)koffer achterop. En zulke voertuigen vormen wel een leuke aanvulling op ons dropwagenpark.
Het snoepje is vrij stevig elastisch (tandenplakfactor: 7). Het drop- gedeelte heeft de smaak van bitterzoete nietszeggende drop en is dus van zichzelf eigenlijk niet zo lekker. Maar in dit geval geldt dat één plus één drie is, want samen vallen de negatieve punten van elk deel weg om tot een acceptabel geheel te komen. Soort van. De lichte kleur roze is volgens de verpakking de 'aardbeikoerier', met een kort onzinverhaal over "de royale koerier die een supersnelle 'zomerkoninklijke' sensatie bezorgt". Kon die tekst nou echt niet geïnspireerder? Overigens smaakt dit helemaal niet naar aardbei, maar naar zuur. De donkerroze zou cassis zijn, maar daarmee bedoelen ze bijtend zuur. En de rode (kersen) smaakt naar.. zuur. Dat is ook feitelijk niet zo gek, want er zitten meer voedingszuren (appelzuur en azijnzuur) in dit snoepje dan zoethout, salmiak en aroma's. Misschien was het eindresultaat beter geweest als er door de maker minder gejat was en meer zelf nagedacht? Nu is het een beetje brommerdrop - accuzuur.
Eindoordeel: 6,5.

1 opmerking:

  1. Smaken verschillen, ik was dol op deze 'koe-riertjes'! Helaas liggen er sinds kort nieuwe koeriertjes bij de Lidl, die slap en smakeloos zijn. Zelfs het model van het scootertje is een slap aftreksel van de pittige pizzabezorger. Tijd voor een nieuwe test?

    BeantwoordenVerwijderen