maandag 16 juni 2014

Helmpjes

"Ga je mee brommers kieken?" (streektaal voor: ga je met mij naar buiten om te zoenen?) krijgt opeens een héél andere betekenis met brommerdrop van de Lidl. Naast de andere varianten (gemengde dropmix 'brommerchaos' en de drop/fruit koeriertjes) is er ook dit doosje met helmpjes. Die zien er in hun verpakking met hoofdkleur bruin-oranje, uit als salmiakdropjes, maar daar wordt alleen niet over gerept. SweetCorner noemt het "zachte zoete drop" en verder is er over elke helm een ongeïnspireerde tekst die de term 'absurd' naar nieuwe hoogte tilt. V.l.n.r.:
De pothelm, "om op je oude dag nog lekker te genieten van je klas- sieke brommer. de volmaakte helm om 's zomers lekker te touren", is een beige snoepschuim met bovenop bruintransparante gom. Het schuim smaakt naar alledaags snoep met een licht fruitige banaansmaak. De gom heeft in de verte de lekkere smaak van zoethoutdrop, wat in de combinatie helaas helemaal wegvalt. Alleen de textuur is opvallend prettig; lekker stevig en toch zacht, zonder te plakken. Eindoordeel: 7,0.
De integraal helm, "voor de snelle jongens! altijd herkenbaar en lekker zacht van smaak. de ideale helm voor de alledaagse brom- merrijder", heeft zo weinig reliëf dat het, van welke kant je ook kijkt, het vooral op een druppel lijkt. De onderkant van lichtbruin schuim levert gelukkig de verwachte mildzoete salmiaksmaak: lekker. De bruintransparante gom bovenop lijkt op die van de pothelm, alleen wordt het lichte zoethout in déze combinatie prettig versterkt tot een smakelijk dropje. Met eendere textuur. Eindoordeel: 8,0.
De meest uitgesproken helm is de egaalbruine 'crosshelm': "een stoere helm gemaakt voor de stoere crossers die wel houden van een uitdaging. de perfecte helm om jezelf eens even helemaal te laten gaan". Heerlijk zachte dropschuimpjes met een uitgesproken salmiakzoute smaak. En hoewel het natuurlijk een gejatte bumper- klever is, is dit een erg lékker dropje, ehh, helmpje. Eindoordeel: 8,5.
Dus. Lidl jat van Autodrop. En wat zeggen we dan, Lidl?!

5 opmerkingen:

 1. Hahaha, dit blijft een van de beste weblogs ooit, en niet alleen omdat ik dropjunk ben, maar omdat niemand het zo leuk brengt als jij! (Y)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jee, dank je.. Wat een mooi compliment, Gina!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke blog, ook al een paar keer een eigen product voorbij zien komen. Ga zo door.
  Brommer drop wordt overigens geproduceerd door auto-drop, van jat werk is dus geen sprake.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dát is interessante informatie. Dank daarvoor, alsmede het compliment. Enne... een eigen product? Oh? Werd het juist gerecenseerd naar jouw mening?

   Verwijderen
  2. Ik heb zowel aan autordrop als aan de lidl dit gevraagd. Van lidl kreeg ik deze reactie: Hartelijk dank voor uw schrijven van 14-sep-2016.

   Helaas moeten wij u mededelen dat wij nooit leveranciersgegevens vrijgeven. Het spijt ons dat wij u niet beter kunnen berichten.

   Vertrouwende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.


   Met vriendelijke groet,
   Uw Lidl Team


   Lidl Nederland GmbH

   contact@lidl.nl

   www.lidl.nl

   En autodrop verwees naar de lidl. Ze willen het niet melden.

   Verwijderen