zondag 15 juni 2014

Gemengde Drop - zoet (AH)

Een grote zak (450g) gemengde zoete drop in een "rijke mix van hard en zacht". De verpakking heeft een prachtige kobaltblauwe kleur die subtiel overgaat in dropzwart, met een brede witte band bovenlangs waar het logo en de naam van Albert Heijn instaan. Een grote supermarktketen als AH kan ook bijna niet anders dan onder het huismerk met een eigen dropmix te komen.
De helft van de munten in deze mix, ziet eruit als één euro munten, net als de AH salmiakdrop. De andere zijn ronde dropschijven met alleen het AH logo. Ze smaken beide nagenoeg zoals de bekende dropmunten van A-merken; alleen duurt het iets langer voordat de lekkere volledropsmaak op gang komt. De textuur is stevig tot hard. Eindoordeel: 7,5.
In de zak zit een overdaad aan dropnoppen. Deze dropjes zijn saai, gemaakt zonder opsmuk. En dat geldt dan voor zowel het uiterlijk, als de smaak. Het zijn vrij zachte dropbolletjes met een mild zoete, licht bittere smaak die met een beetje fantasie in de nasmaak mis- schien aan honing doet denken. Eindoordeel: 7,0.
De droptoefjes zijn gejat van Venco, maar dan niet met dezelfde heerlijke smaak. Deze zijn bij doorbijten even hard om dan toch vooral erg zacht te blijken. De smaak is bitterzoet met een klein mufje erin. Eindoordeel: 6,0.
De opvallendste dropjes uit de mélange zijn de vuurtorentjes. Ze zijn zo klein dat ze bijna niet zouden opvallen, ware het niet dat ze de meeste weerstand bieden tussen de tanden. Een stevig dropje dat bij aanvang krokant kraakt en lang stevig blijft, ondanks ver- woed kauwen. De malende kiezen krijgen maar geen grip op de vuurtorendrop, die ondertussen wel een gladzoete smaak afgeeft. Qua smaak lijkt deze wel op trekdrop. En daarmee is het bij verre het beste dropje in de hele zak. Én de mooiste. Eindoordeel: 8,0.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten