maandag 26 mei 2014

Oosterhoutse Lekkertjes: Salmiakbrokken

Volgens de tekst op de verpakking worden de 'Oosterhoutse Lek- kertjes' daadwerkelijk in Oosterhout gemaakt. "Sinds 1894, naar origineel recept," zegt de bijbehorende website. HollandFoodz is verantwoordelijk voor de productie van oud-Hollands snoepgoed; zoals nougat, kaneelstokken, wijnballen en ook deze zak gemengd suikerwerk. De zak bevat boterwafels, kaneelkussens, wijnstokjes, drophompen, dropstokjes en salmiakbrokken.
De laatste zijn lichtgrijze dropkussens van hard maar toch luchtig karamelschuim. De textuur is dezelfde als van de bekende kermis-snoepstokken (zoals deze): keihard bij de eerste beet, dan kruimig afbrokkelend (tandenplakfactor: 8) waarna het snoep vervolgens suikerzoet in de mond wegsmelt. De salmiakbrokken zijn vooral zoet met een lekker (maar matig tot mild) dropsmaakje. Jammer dat het pittigzoute van salmiak eigenlijk niet geproefd wordt, maar de oplettende kijker had ook al geen salmiakzout (of met andere woorden: ammoniumchloride) in de ingrediëntenlijst zien staan!
Eindoordeel:  7,0.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten