zaterdag 24 mei 2014

Lakrids Kringler

Zien we daar Bakkertje Deeg op de voorkant van deze zak Haribo 'lakrids kringler' tevoorschijn toveren? Hij lijkt er in ieder geval wel op... Mooie dropjes zijn dit trouwens: bijna allemaal gelijk, met rondom reliëf en weinig luchtbellen. Anders dan de knapperige koekjes van bladerdeeg, blijken deze krakelingen alleen nogal taai. Na stevig doorbijten (tandenplakfactor: 9) is het een combinatie van afwisselend kauwen en sabbelen, waarmee deze drop klein kan worden gekregen. En de smaak is ook net even anders. Lichtzout, maar dan heel lichtzout, met een bijna zurige zoetheid. Een gladde textuur die ergens lijkt op die van trekdrop; en een lange nasmaak met een hint van salmiak, maken dit Deense dropje tot een best wel interessant snoepje. Gelukkig zonder die damp..
Eindoordeel: 7,5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten