zaterdag 31 mei 2014

Hema Salmiakdropmix

Uit de Hema 'Candy Store' (zoals ze dat daar in goed Nederlands noemen) komt een kartonnen doosje dropmix met als hoofdsmaak 'salmiak'. Het is een relatief goedkoop doosje (€1,50) met relatief veel dropjes (250g) in drie verschillende varianten.
De drie beesten (uil, kikker en olifant) van glimmend zwarte drop met een achterkant van salmiak'foam' lijken bijzonder sterk op de beesten uit dit doosje Salmiakmix van de Kruidvat. Sterker nog: het zijn feitelijk precies dezelfde! Dat is op zijn minst opvallend. En het impliceert dat de verschillende huismerkdropjes uit eenzelfde fabriek komen. De daadwerkelijke plek van herkomst staat echter niet op de verpakking vermeld. De beesten zijn vrij rubberig van textuur en dat vereist wel enig doorkauwen. Deze dropjes zijn zeer lichtzoet van smaak met een hint van melasse. En de toch redelijk hoge factor 'lekkerheid' komt in zijn geheel van het lichtbruine salmiakschuim. Eindoordeel: 7,0.
Daarmee zijn de lichtbruine harten in één klap interessanter, want die bestaan uit alleen maar datzelfde salmiakschuim (zonder de minder smakelijke zwarte drop). Ook deze dropjes zijn wat taai van textuur, maar de smaak is lekker pittig met een beetje het scherpe van salmiakzout. Deze harten smelten bijna weg op de tong, of: hoe je opeens het hart op de tong kunt hebben... Eindoordeel: 8,0.
De transparantbruine driehoeken met reliëfopdruk van een boot met opbollende zeilen, werden al gezien als salmiak skûtsjes (van de Lidl) en de smaak blijkt precies hetzelfde: een prettig salmiak dat de speekselklieren doet samentrekken in al zijn zoutigheid, en scherp eindigt in een langdurende nasmaak. Eindoordeel: 8,0.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten