zaterdag 31 mei 2014

Nellie Dellies: salty

In veel snoepgoed zit tegenwoordig stevia. En dat wordt meestal ook met grote letters op de verpakking aangekondigd, want stevia is het helemaal als trend in bewusteten. In plaats van suiker bevat stevia minder calorieën en meer vezels. Deze NellieDellies (what's in a name?!) uit Scandinavië zijn ook gezoet met stevia. Alleen is dit geen zoet maar een zout dropje ;) De dropjes zijn hard zoals dropjes met veel Arabische gom hard zijn: bijna onmogelijk hard, maar na even inkauwen via kortstondig taai naar goed kauwbaar (tandenplakfactor: 8). Dit dropje is (ná dat inkauwen) een echte sabbelaar, waarbij met elke stoot speeksel een lekker zout smaakje de mond vult. Eerder zeezout dan salmiakzout, met in de nasmaak ook wel wat pittig salmiak. Goede volle dropsmaak. Én leuk om cadeau te doen aan bekenden die Nellie heten..
Eindoordeel: 8,0.

3 opmerkingen:

 1. Waar kan ik dit kopen? Ze hadden het bij de AH maar deze zijn onlangs uit het assortiment gehaald.

  Groetjes Corrina

  corrina_vd_heijden@msn.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij de AH op de Amsterdamsestraatweg (Utrecht; ook op zondag tot 22u open) liggen ze nog wel. En anders te koop in Denemarken. Of misschien te bestellen via internet??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook al veel AH winkels afgezocht, hebben we eindelijk een lekker dropje halen ze deze weer uit het assortiment.
  Is er een adres waar ik deze kan bestellen???

  BeantwoordenVerwijderen