maandag 20 mei 2013

DropFruit Duo's

Volgens maker RedBand zijn deze DropFruit Duo's "hét populairste snoepje van Nederland" (let wel: snóepje, niet dròpje)! Was het ook de eerste waarin drop en fruit werden gecombineerd? Wie kan het nog zeggen; maar in ieder geval ging Nederland massaal overstag voor deze bijzondere duodroptrend. Het werd een hit en (dus) op legio manieren gerepliceerd (bv). 
Deze dropjes ruiken erg sterk, laten we zeggen 'fruitig', vanaf het moment dat de zak opengaat. De gerekte dropfiguren zijn allemaal half drop, half (geel, oranje of rode) fruitgom; met REDBAND in reliëfletters bovenop. Het dropgedeelte is net iets steviger, maar ook de delen 'fruit' zijn elastisch tot taai. En de ervaring leert dat als je aan beide uiteinden van een DFD even hard trekt (probeer het maar), het snoepje precies op de scheidslijn van drop en fruit scheurt. De drop smaakt voornamelijk naar doorsnee 'zoetedrop' maar dan zuur. In de nasmaak zit iets van zoethout maar dan moet je wel goed proeven. De fruitgom heeft ook al een zoetzure smaak, op de welbekende fabriekfruitsnoep manier. Voor de liefhebbers is er ook een variant in rol, de minder-gecharmeerden nemen best weer 'gewoon' een dropje.
Eindoordeel: 7,5.

3 opmerkingen:

  1. Ik vind het in iedere geval een heerlijk snoepje die drop fruit duo's, maar goed Redband maakt naar mijn mening sowieso lekker snoep.goed

    BeantwoordenVerwijderen
  2. deze vind ik alleen lekker in de puntzakken, op een of andere manier zijn die veel beter.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste dropduo is naar mijn mening een boterham met pindakaas, uitjes en een handje vol zoute drop. Ieder zijn ding.

    BeantwoordenVerwijderen