zondag 5 mei 2013

De eerste autodropjes:

Bij firma Van Slooten te Friesland rollen in 1965 voor het eerst de Autodropjes van de band. Dropjes in de vorm van autobanden, verpakt in een rolletje. Elk dropje is individueel gewikkeld in een papiertje waarop gekke, vreemde en verrassende 'weetjes' over zeer uiteenlopende onderwerpen vermeld staan. Bijvoorbeeld: "Kamikaze is de overkoepelende term die gebruikt wordt voor Japanse zelfmoordpiloten in de Tweede Wereldoorlog. Kamikaze betekent letterlijk goddelijke wind en verwijst naar een storm die in de dertiende eeuw Japan tot tweemaal toe heeft gered van een Mongoolse invasie. Vandaag de dag wordt de term vaak gebruikt om roekeloos gedrag mee te beschrijven. Iemand die roekeloos rijdt noemt men wel een kamikazepiloot."

In 1985 zijn de rollen Autodrop verkrijgbaar in drie verschillende smaken: lichtzout, zachtzoet en menthol (met eucalyptus). Vanaf 1987 wordt begonnen met de productie van dropjes in de vorm van auto's. De droprollen zijn inmiddels verdwenen.

4 opmerkingen:

 1. Vreselijk jammer....ik was gek op die rollen de allereerste..
  .als ze er nog zouden zijn ...daar heb ik wel een tripje voor over.....groet margo breems

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vreselijk jammer....ik was gek op die rollen de allereerste..
  .als ze er nog zouden zijn ...daar heb ik wel een tripje voor over.....groet margo breems

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal mee eens terug die rol van vroeger. !!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg jammer ik mis ook nog wel die menthol versie,ik had daarvan altijd wel een paar rollen in de auto liggen.Lekker fris en zacht als drop en zonder een laag suiker eromheen.
  Leuk dat er nog een foto hiervan bijstaat,ik kon ze al nergens meer vinden.

  BeantwoordenVerwijderen