zondag 17 februari 2013

Salmiakrepen (La Bonbonnerie)

In de categorie 'Oud-Hollandsch snoepgoed' zouden salmiakrepen ook best een plaatsje hebben kunnen bemachtigd, ware het niet dat de oorsprong van deze langgerekte, bruintransparante drop lastig te achterhalen is. Vele fabrikanten lijken ze te maken, maar meestal zijn de salmiakrepen louter terug te vinden in dropmixen en als zogenaamd schepsnoep. Het onbekende en onvindbare (op internet) La Bonbonnerie uit Amersfoort (zegt de verpakking) stopt salmiakrepen in een zakje met zoute ruiten. Hun repen zijn relatief zacht en zelfs oprolbaar. De droppen hebben een simpele rechthoekvorm met afgeronde hoeken, een reliëfrand rondom en de vullende reliëfletters 'SALMIAK' bovenop. De onderkant is plat en glad. Bij stevig trekken kan de drop worden opgerekt tot een bijna stroperig lint, zonder te scheuren. De eerste smaak is zout, wat zich na enig sabbelen differentieert tot wat meer salmiakzout. Tandenplakfactor: 8. Dit zout doet de mondspieren samentrekken, maar het salmiakaccent is lekker en blijft zelfs even hangen. Voor de dropliefhebber die van iets stevigs houdt.
Eindoordeel: 8,0.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen