zondag 8 mei 2011

Toffeest

Klene heeft weer iets geniaals gemaakt, maar helaas kom ik er zelf véél te laat achter. En dat geldt waarschijnlijk ook voor de rest van Nederland, want de zak 'Toffeest' ligt voor €1 in het schap van de Xenos en de Xenos koopt restpartijen in. Alleen om de naam al is een complimentje op zijn plaats, maar het idee van drop-mint en vooral zoethouttoffee is nog eens twee keer zo goed! Wanneer de droptoffee al jaren zo'n klassieker is in dropland, waarom heeft dan niemand eerder gedacht aan variaties op dit thema? Bríljant! En schijnbaar zijn tijd ver vooruit, want weg is het alweer. Dus deze laatste zak moet gekoesterd worden!!
Drie soorten droptoffee in dezelfde verpakking. Elke soort heeft zijn eigen ontwerp qua wikkel én is bedrukt met zijn eigen teksten (zie boven). Uitgangspunt is de glanzende roetzwarte droptoffee (tandenplakfactor: 7) die wel zo ongeveer smaakt als de droptoffee van Van Melle, hoewel mogelijk een ietsie zouter. Lekker dus (9)!
De dropminttoffee is een stúk harder en een echte kiezenbreker (tandenplakfactor: 8). De droptoffeesmaak is wel aanwezig, maar komt niet zo sterk boven de frisse pepermunt uit, wat eigenlijk ook wel weer lekker is. De specifieke toffeeconsistentie past heel goed bij de smaakcombinatie; met elke kauwbeweging wisselen de sma- ken elkaar weer af en wat achterblijft na doorslikken is zoete drop op de tong en frisse mint achter op het gehemelte (8,5).
En dan de zoethouttoffee. Poepiebruin. Zacht (tandenplakfactor: 7). Binnen twee seconden na doorbijten krijgt al het speeksel in de mond een in-en in intense zoethoutsmaak die onweerstaanbaar lekker is. Met toch ook weer die pittige droptoffee smaak als ondertoon. Heerlijk, héérlijk, HEERLIJK (9,5).
Eindoordeel: 9,5.

1 opmerking:

  1. Ik ben op zoek naar droptoffees die vroeger 'Bakkes vol' werden genoemd vanwege hun enorme afmeting van tussen de 3x3x3 en 4x4x4 cm. Ben de Groot 0164 239 981

    BeantwoordenVerwijderen