maandag 9 mei 2011

Plukdrop

Hûh?! Wát is dàt nou weer? Plukdrop? Nóóit van gehoord!
En dat klopt, want het is nieuw. Van de Snoeptelers. Oók nieuw. Of niet? "Wan Hon en Ger zijn de Snoeptelers. Samen maken zij al dik meer dan 50 jaar snoep. Toen Wan Hon een nieuwe snoepmachine uitvond waarmee je veel zuiniger en gezonder snoep kon maken, maakte Ger de recepten voor Plukfruit en Plukdrop: 100% zuiver, lekker en verantwoord gemaakt. Verrassend (h)eerlijk!" staat op de achterkant van de verpakking. Van hun hand is ook 'plukfruit' (in diverse smaken) en zowel deze plukfruit als de plukdrop liggen (in de supermarkt) op de fruit-en groenteafdeling in een milieu- vriendelijke (want door zonlicht afbreekbare) blisterverpakking van 4x4 snoeppartjes. En intrigerend is het zéker...
Het karton van de achterkant is in vier repen van de plastieken binnenverpakking te scheuren, waardoor direct vier snoeppartjes bloot komen te liggen (even ééntje eten zit er dus niet in). Meteen ruikt het naar salmiakzout. Lekker. De snoepjes zijn zacht en erg plakkerig maar toch nog redelijk goed uit hun schulp te drukken. Hoewel op het eerste oog anders lijkt, bestaan de droppartjes toch niet louter uit gelatine. Ze zijn trekbaar, kneedbaar en oprolbaar. Tandenplakfactor: 4. In de mond is het overigens toch wel écht een dropje. Met een heerlijke lichtzoute salmiaksmaak die bijna zo intens smaakt als puur salmiakpoeder en ook goed op de tong blijft hangen. En de vier partjes zijn alweer op. Goeoeoeoed!
Eindoordeel: 8,5.

Geënthousiasmeerde medeproevers merken op dat de textuur van deze plukdrop wat te korrelig naar hun smaak is, vooral tijdens sabbelen.

1 opmerking:

  1. heb dit gisteren pas voor het eerst geproefd, vond het een lekker dropje. sabbelen is onmogelijk, dit is een dropje voor korstondig geluk-genot.

    BeantwoordenVerwijderen