donderdag 9 september 2010

Tikkels - dropmint

Op (bijvoorbeeld) de open dag van zomaar een middelbare school kan soms in de schoolkantine, in zo'n snoepautomaat zoals je ook op het perron of in een zwembad treft, een klein zakje (van 55 gr) tikkels worden gescoord, die schijnbaar speciaal voor dergelijke automaten worden gemaakt (want in de reguliere supermarkten vind je de tikkels van Venco opvallend weinig terug). Hoewel de reclames (deze, deze en deze) van weleer menigeen nog vers in het geheugen liggen... Een dropje dus wat al héél wat jaartjes meegaat en dan is rijst natuurlijk de vraag of dat terecht is:
Net zoals zijn broertje de drop-tikkel, ketst deze dropmint-tikkel met zijn coating van suikerwerk gezellig tegen de andere tikkels in het zakje en enigszins hinderlijk ook tegen de tanden. Echter, dit harde suikerlaagje is er makkelijk af te bijten (wat een frisse peper- muntsmaak geeft), waarna een prettige lichtzoete salmiaksmaak in de zachte kern wordt ontdekt. In de lange nasmaak verdwijnt de dropperigheid in een bijna-menthol walm van mint, maar dat is helemaal niet onprettig.
Eindoordeel: 7,5.

1 opmerking:

  1. Heerlijk zijn de Tikkels van Venco. Vroeger kon je ze nog in normale zakjes bij de supermarkt kopen, tegenwoordig alleen nog maar in kleine zakjes bij de benzinepomp. Ja, vroeger was alles beter...

    BeantwoordenVerwijderen