donderdag 9 september 2010

Parkeerwacht Zwartjes

Bij de Xenos is het wederom goed drop scoren! Dit keer liggen zak- jes Autodrop (uit de 'zwarte lijn') in een iets kleiner formaat (150g) dan normaal voor weinig (€0,79) in het schap. De duidelijke reden hiervoor is dat de fabrikant onlangs de verpakking opnieuw heeft gestyled en dat dus de oudere versies in de uitverkoop gaan. Deze Parkeerwachters worden op het zakje omschreven als 'besuikerde salmiak dooreetdrop'; opvallend pretentieus taalgebruik, eigenlijk.
De dropjes zijn vierkant en stérk gesuikerd. Hoewel er éénzijdig e- nig reliëf waarneembaar is, is het door de grove overmaat aan sui- ker nog niet eenvoudig om hier een gezichtje in te herkennen.
Hoewel het op zich wel aangenaam is om die suiker er in de mond vanaf te laten smelten, omdat de Parkeerwachter Zwartjes zélf een ongelooflijk prettige en sterke salmiaksmaak hebben. Salmiakzóut waarschijnlijk, maar dat valt uiteraard met die flinke suikerlaag eroverheen niet met zekerheid te zeggen. Het dropje is weggegeten voor je er erg in hebt en wat overblijft is een milde salmiakdrop- smaak die de hele mond vult en zich op tong en gehemelte vastbijt. Lekker.
Eindoordeel: 8,0.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten