zondag 12 september 2010

Grachtenpandjes

Daar waar dropfabrikant Oldtimers een ideetje laat liggen, pikt de Aldi dit vliegensvlug op. En zo liggen er mooie grachtenpandjes van zoute drop bij de discountsupermarkt in de rekken; net als de Urker munten en de Zaanse molens van hetzelfde huismerk, in een nageaapt kartonnen doosje dat aan de binnenzijde volledig met zilverfolie is bekleed. Het geheel oogt op zich goed. Er zit zelfs een (quasi) kwaliteitszegel in de linkerbovenhoek met (quasi) Oudhol- landsche teksten en de melding 'sinds 1948' nog nèt leesbaar.
Ook de dropjes zelf zijn mooi. De vorm is overduidelijk de voorzij- de van een trapgevelhuis, met diverse ramen in ribbelreliëf. De grachtenpandjes zijn stevig, maar buigbaar en ruiken eigenlijk nergens naar. Tussen de tanden blijkt de hoge elasticiteitsgraad van het snoepgoed (tandenplakfactor: 8, bij stévig inbijten) en helaas, als het dropje eenmaal doormidden is, is het ook rap met het doorgeslikte speeksel naar de keel verdwenen. Wat (even) overblijft in de mond is een subtiel zoute, stevige dropsmaak; die (te) snel vervliegt. Snel dus maar weer een nieuw dropje op de tong leggen.
Eindoordeel: 8,0.

2 opmerkingen:

  1. 12-12-21 Ik eet al 20/30 jaar "drop van weleer" maar de nieuwe verpakking is niet het enige wat is veranderd!! De dropjes smaken nergens naar.
    Ik koop ze niet meer!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klopt ik koop ze ook niet meer. Smaak en structuur helemaal niet lekker in nieuwe vegan versie.

    BeantwoordenVerwijderen