zaterdag 13 juni 2009

Napoleon dropkogels

Napoleon, de maker van harde snoepballetjes, is natuurlijk voor- namelijk bekend van lempur (de zure citroenkogels) en zwart/ witkogels. Bij navraag blijkt menig kind zich al eens verslikt te hebben in de kogels van Napoleon, maar dat zegt niks over de smaak. Tegenwoordig fabriceert Napoleon négen varianten, waarvan de dropkogels alléén in Nederland verkrijgbaar zijn. Alle kogels zijn gemaakt van smaakvol suikerwerk met een poederige verrassingskern.
"Uniek in zijn soort voor de ware dropliefhebber. Wel die heerlijke smaak, maar minder snel op. Een lekkere harde dropkogel gevuld met droppoeder. Dat wordt genieten."
Na verwijdering van het 'plastic papiertje' glimt de dropkogel je tegemoet. Je verwacht de smaak van kermisdropballen, maar de kogels van Napoleon zijn minder zoet; dropperiger. Wél net zo keihard! Wanneer je het toch niet kan laten om het risico te nemen je kiezen te breken en de kogel door te bijten (sabbelen duurt im- mers een eeuwigheid), stuit je op een kern van zoute salmiakpoe- der. Tandenplakfactor: 6. Als een klein smaakbommetje lost de kogel zijn kostbare inhoud in de mond. De rest is dan eenvoudig kapot te knauwen. De combinatie zuigen-bijten zorgt voor langdu- rig genot bij deze dropkogel, waardoor de prijs-kwaliteit verhou- ding drastisch toeneemt.
Eindoordeel: 8,5.


P.S. bevat selderij?!?

7 opmerkingen: