zaterdag 6 juni 2009

Muntdrop (Klene)

Stijlvol vormgegeven zakje van Klene (uit de zgn. geldlijn), vol met de bekende muntdropjes. Het is zelfs een feit dat deze muntdrop door dropminnend Nederland is uitgekozen als populairste drop- je, waarna fabrikant Klene blij prijzengeld weggaf.
De dropjes zijn dun, plat en hard. De nostalgische reliëfopdruk à la de oude centen, stuivers, dubbeltjes en kwartjes doet de naam eer aan (alleen stond 'Klene' er vroeger bij de echte munten natuurlijk niet op)! Tussen de tanden kraken de dropjes de eerste seconden (tandenplakfactor: 8), waarna ze behoren te worden weggesab- beld. Behalve de dropjes hoor je bij stevig kauwen namelijk ook je eigen kaakgewricht kraken. De mildzoete dropsmaak heeft niks bitters en is ook niet tè suikerig. Met een tikkeltje Arabische gom en een hele lading traditionele smaak.
Eindoordeel: 8,5.


4 opmerkingen:

 1. Ik snap hier dus echt nisk van he

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gerrit Pokemon7 mei 2012 om 11:10

  Misschien moet je eerst leren om 'niks' goed te spellen en daarna gaan reageren op dit artikel. Ik zelf vind het wel een goed artikel omdat ik gewoon slimmer ben dan jij. Jaah, ik heb het tegen U.

  Groetekes Gerrit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klene's Muntdrop. Tja, dit is voor mij toch wel hét referentiedropje aller tijden.
  't blijft gewoon de tand des tijds doorstaan.
  Domweg verrukkelijk, zodra het eenmaal op temperatuur is gekomen en die rijke aromatische dropsappen in je mond rondwalsen.
  Ik heb er trek in, nu! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan nog wel een mede-dropblogger gebruiken, als je interesse hebt.. Mooie beschrijving!

   Verwijderen