zaterdag 6 juni 2009

Muntdrop (Klene)

Stijlvol vormgegeven zakje van Klene (uit de zgn. geldlijn), vol met de bekende muntdropjes. Het is zelfs een feit dat deze muntdrop door dropminnend Nederland is uitgekozen als populairste drop- je, waarna fabrikant Klene blij prijzengeld weggaf.
De dropjes zijn dun, plat en hard. De nostalgische reliëfopdruk à la de oude centen, stuivers, dubbeltjes en kwartjes doet de naam eer aan (alleen stond 'Klene' er vroeger bij de echte munten natuurlijk niet op)! Tussen de tanden kraken de dropjes de eerste seconden (tandenplakfactor: 8), waarna ze behoren te worden weggesab- beld. Behalve de dropjes hoor je bij stevig kauwen namelijk ook je eigen kaakgewricht kraken. De mildzoete dropsmaak heeft niks bitters en is ook niet tè suikerig. Met een tikkeltje Arabische gom en een hele lading traditionele smaak.
Eindoordeel: 8,5.


6 opmerkingen:

  1. Ik snap hier dus echt nisk van he

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gerrit Pokemon7 mei 2012 om 11:10

    Misschien moet je eerst leren om 'niks' goed te spellen en daarna gaan reageren op dit artikel. Ik zelf vind het wel een goed artikel omdat ik gewoon slimmer ben dan jij. Jaah, ik heb het tegen U.

    Groetekes Gerrit

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klene's Muntdrop. Tja, dit is voor mij toch wel hét referentiedropje aller tijden.
    't blijft gewoon de tand des tijds doorstaan.
    Domweg verrukkelijk, zodra het eenmaal op temperatuur is gekomen en die rijke aromatische dropsappen in je mond rondwalsen.
    Ik heb er trek in, nu! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kan nog wel een mede-dropblogger gebruiken, als je interesse hebt.. Mooie beschrijving!

      Verwijderen
  4. En de beste muntdrop is...in mijn herinneringen maar niet meer te vinden.
    Tijd; rond eind 70' begin 80' jaren, meestal in bulk op de markt kramen in een papieren puntzak. Relatieve harde muntdrop. Als het een beetje koud was kon ie in stukken op de grond vallen. In je mond kon het een tijdje duren voordat je 'm kon dubbelvouwen zonder te breken. Het leuke was dat zeg een in de 20 dropjes ietsje zachter was en de allerbeste smaak had, wellicht wat eerste of laatste dropjes in het gietproces. Het moderne Klene dropje, of elk ander moderne munt dropje verbleekt bij deze versie. Mischien een oud recept? Klassieke ingredienten? In iedergeval dat recept zou goud waard zijn in deze tijd. Ik hoop dat deze nog ergens bestaan, iemand?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Idem! Ik zoek ook al jaren naar die échte harde oude muntendrop. De zachte meuk van nu is niks... ;)

    BeantwoordenVerwijderen