donderdag 7 november 2013

Drop Menthol Ballen

Klene timmert lekker aan de weg met een (steeds) uitgebreid(er) assortiment suikervrije drop. Nieuwe variant in dit gamma zijn deze 'Drop Menthol Ballen', die geheel volgens de heersende trend vervaardigd zijn "met zoetstoffen uit stevia". In één zakje zit nog geen ons snoep-goed, maar de zeventig gram die je koopt bestaat wel uit veel ballen. Omdat het feitelijk dropmenthol balletjes zijn, met een geringe afmeting. Elk balletje is individueel verpakt in een doorzichtig folie waarin de kleurschakeringen uit de verpakking terug komen.
Het zijn harde snoepjes van schijnbare karamel. Maar dat kan niet, want er zit geen suiker in. Polyolenkaramel dan, met een vulstof van polydextrose. Deze 'karamel', die fijn tussen de kiezen kapot schilfert (tandenplakfactor: 8) is qua smaak niet te onderscheiden van een suikerwél versie. Deze bal is er eigenlijk echt één om op te sabbelen, maar wel bij de les blijven want één verkeerde beweging en het kleine ding schiet in het verkeerde keelgat. De mentholgeur die bij het openen van de verpakking al ruimschoots vrijkwam, zet zich na de mond al snel vast in neus en keel. En na doorbijten van de DropMentholBal blijkt de kern nog veel meer explosieve fris- heid te bevatten, waarmee het evenwicht definitief doorslaat van drop in de richting van menthol. "Adembenemend lekker" noemt Klene dat, maar het is eerder ademteruggevend. Mocht deze ver- stopt zijn.
Eindoordeel: 7,5.

1 opmerking:

  1. Hallo Droptester, ik zou je graag een email willen sturen maar ik kan geen mailadres vinden! Hoe kom ik hier achter? Alvast bedankt :)

    BeantwoordenVerwijderen