zondag 7 augustus 2011

Oudhollandse drop zout (Smikkelbeer)

Als het huismerk van supermarkt Em-té brengt het zogeheten 'Smikkelbeer' zoute en (deze) zoete Oudhollandse dropjes op de markt; beide met een hoog gehalte Arabische gom en dus beide keihard; in een kartonnen doosje zonder binnenverpakking. De zoute dropjes hebben een divers bootthema gaande (zie foto), daar waar de zoete variant (blijkens uit de fabriek van Kraepelien &Holm) naar bekende sprookjes zijn gevormd.
Ook op deze zoute dropjes krijgen de kiezen niet zomaar vat. Fei- telijk is de kans groter dat het bootje vroegtijdig te groot wordt doorgeslikt, dan dat het ordentelijk gekauwd zal worden (tanden- plakfactor: 7). Tijdens het kauwwerk komt af en toe een vlaag drop in het speeksel, waardoor een prettig zoute, volle dropsmaak zich openbaart. Goede smaak, jammer dat de dropjes zo (te) stevig zijn: het is rustig sabbelen of spierpijn.
Eindoordeel: 7,5.

1 opmerking:

 1. Is het mogelijk, om oudhollandse dropjes op internet te kopen ?
  Toen ik klein was ging ik vaak naar Amsterdam in mijn familie.
  Nu woon ik in Frankrijk, in Bordeaux. Als U soms une internet adres heb, zou ik ze wel bestellen. Als het mogelijk is ? Haribo, doe het niet, als drop-zout.
  Bedanks voor de inlichtingen.
  Geneviève Oppenhuis

  BeantwoordenVerwijderen