donderdag 4 augustus 2011

Oceaandrop (Katja)

Dat is best een flinke zak (300g) die Katja aan oceaandrop levert. Een relatief nieuw dropje dat echter alweer uit de schappen lijkt te verdwijnen. Qua vormgeving is dat alvast zéér onterecht, want de dropjes zijn, afgezien van wat scheurtjes, vrijwel zonder al te veel fabrikagefouten (als luchtbellen en dergelijke) en daarbij met zulk diep reliëf dat met name de zeester bijna een echte lijkt (afgezien van het formaat). Brailledropjes, zeg maar!
De drop is stevig maar niet hard van buiten, en zacht scheurbaar van binnen. De feitelijk glanzendzwarte kleur wordt door een flinke laag bruin zwart/wit poeder gemaskeerd. In de mond komt al na enkele seconden een pittig zoute salmiaksmaak naar boven, die wonderwel past bij de prettige textuur van het dropje. Doordat deze oceaandropjes zich lekker laten wegsabbelen wordt achter- eenvolgens salmiak-zoet-(zee)zout-salmiak geproefd. Eigenlijk een blijvertje, zelfs voor wie niet (zo) van zoute drop houdt.
Eindoordeel: 9,0.

2 opmerkingen:

  1. Deze is inderdaad heerlijk! Ik had er niet bij stil gestaan dat ze maar kort verkrijgbaar zijn geweest, maar inderdaad... Misschien omdat de dropharingen van Katja weer terug van weggeweest (waren een tijdlang erg slecht verkrijgbaar) zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Slechte actie van Katja, deze hadden echt een lekkere salmiaksmaak. De haringdropjes daarentegen hebben een laffe doorsneesmaak. Blijkbaar is dat wat de gemiddelde kilovoordeeldrop eter wil?

    BeantwoordenVerwijderen