zaterdag 30 juli 2011

Zoete beertjes

Dit kleine gele plastic zakje (van 6 bij 11), wat al sinds jaar en dag bij snoepwinkels en in snoepautomaten verkrijgbaar is, doet met z'n grote gehalte jeugdsentiment menig hart sneller kloppen. Door de transparante tekening van een grote en een kleine beer heen is de kostelijke inhoud, het beige zwartwitpoeder, verleidelijk zicht- baar. Die likkebaardende grijns is marketingtechnisch helemaal niet nodig.
Door één punt van het zakje af te knippen, is het snoeppoeder op de palm van een hand te strooien (het resultaat is een matte plek), waarvan het met de tongpunt kan worden opgelikt (met als gevolg een plakkerige natte plek). Eenmaal uitgeschud zwartwitpoeder kan eigenlijk niet meer terug het zakje in en enig poedergeklieder is dan ook onvermijdbaar. Maar dat maakt niet uit. De lichte geur van zoete salmiak is al prettig, maar de pittige smaak van vooral salmiak met een vleugje zoethout doet helemaal wonderen. Puur troost'voedsel'. En te bekomen voor €0,25!
Eindoordeel: 9,5.

3 opmerkingen:

 1. Oooh ja dit is echt jeugdsentiment. Ik denk dat ik hierdoor zo gek op drop ben geworden. En dan als het zakje leeg is nog openknippen en helemaal aflikken. hihi. Ik zal eens kijken of ik het hier in de snoepwinkel nog kan kopen. Was het al weer vergeten.
  Therese

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaja, ook deze bengel at in 1976 op de lagere school al Zoete Beertjes.
  Heerlijk poeder zo zacht als zijde en je kon er heel lang mee doen als je alleen maar je vochtige wijsvingertje in het zakje doopte.
  Ik heb het in recentere tijd nog eens gegeten en het is nog net zo superlekker als vroeger.
  De 9,5 is dik verdiend.

  BeantwoordenVerwijderen