donderdag 28 juli 2011

Russische briketten

Dergelijke harde salmiakdrop als deze, met (vaak) een kern van salmiakpoeder heeft meestal een Scandinavische naam ('Dansk peber' bijvoorbeeld), maar door De Tuinen worden ze 'Russische briketten' genoemd. Ach ja, als het maar flink buitenlands klinkt; toch?! Indien enige tijd geleden gekocht, plakken de briketten in het zakje met hun licht gesmolten buitenlaag aan elkaar, maar verder zijn de suikerstaven kéihard. Om je kiezen op stuk te bijten in ieder geval (waarbij het suikergruis tot diep in de groeven wordt gebeten; tandenplakfactor: 8). Aan de schilfers drop zou je daarbij bijna je tong opensnijden. De smaak van zoete salmiakdrop wordt explosief doorkliefd door een uiterst pittig salmiakzout van de poedervulling. Deze blijft na doorslikken bijna heet op de tong nabranden. Goed!
Eindoordeel: 8,5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten