maandag 25 juli 2011

Hoesttabletten (Meenk)

De Tuinen verkoopt van het huismerk dit doorzichtige zakje hoest- tabletten. Het betreft ovale pastilles met een vale grijsbeige kleur die aan de ene kant een reliëfopdruk hebben van de letters 'HOEST PASTILLE' en aan de andere kant, hóe opmerkelijk (!) het logo van Meenk. Deze laatste is als fabrikant onder andere verantwoordelijk voor zakken drogistendrop en komt sinds kort ook met een eigen lijn drop (onder de paraplu van Van Vliet the Candy Company). Maar alsof het gedrukt staat, is de link met De Tuinen dus onmis- kenbaar. Dit wordt op verpakking of website van genoemd huis- merk niet nader gespecificeerd. Opvallend.
Genoemde hoesttabletten zijn in eerste instantie vrij hard, ookal laten ze zich relatief gemakkelijk met de vingers doormidden bre- ken. De dropjes zijn wit bepoederd (talk). In de mond vermengt een tablet zich in geen tijd met het speeksel en smelt daarbij op de tong weg. Enige druk van de kiezen (tandenplakfactor: 8) doet het snoepje in gruis uiteenvallen. De prettige smaak van anijs komt daarbij in flarden door het 'zanderige' zoet heen en om heel eerlijk te zijn, doet de hoestpastille onmiddellijk denken aan de textuur (niet de smaak) van stophoest. Wat feitelijk een veel betere naam is voor een antihoestmiddel dan 'hoesttablet'..
Eindoordeel: 8,0.

2 opmerkingen:

  1. Van 05-11-2018 tot 11-11-2018 waren exact dezelfde te koop bij de Aldi met een prijs van E1.29 voor 250 gram onder de naam 'DROPMAKERS'. Per 100 gram bevatten deze pastilles 87 gram suikers...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik at deze altijd als ik huiswerk zat te maken.Lekker!!

    BeantwoordenVerwijderen