woensdag 25 november 2009

Sallos - Black&White

Weinig tekst of aanprijzing op het zwartwitte zakje Sallos Black& White, maar dan wél weer een tekening van een saxofonist op de voorkant. Ook weer gevonden in een Duitse supermarkt.
Op het eerste gezicht doen de dropjes, afgezien van de vorm, aan tikkels denken. De kleine vierkante kussentjes hebben een harde coating die naar suiker smaakt. Tandenplakfactor: 6. Het duurt even voordat al dat zoet uit de mond verdwenen is en de dropkern kan worden geproeft. Die heeft een prettigzoete salmiaksmaak met nèt het juiste vleugje pittig. Lijkt qua smaak dan weer in de verte op Italiano. Jammer alleen van dat overheersende zoete laagje, wat in al zijn überzoetigheid, de waarschuwing van de fabrikant ("Erwachsenenlakritz - kein Kinderlakritz") geen eer aandoet.
Eindoordeel: 7,5.

2 opmerkingen:

  1. ha. bij een Vlaams tankstation verkochten ze de harde originele licorice candy, naast deze zwart-witte. maar nu niet meer. welke Duitse supermarkt was dat, als ik vragen mag...?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 'Tuurlijk; gekocht bij supermarktketen REAL. Maar bovenstaande oranje tabellen zijn ook juist bedoeld om deze informatie te geven....

    BeantwoordenVerwijderen