dinsdag 20 mei 2008

Italiano

De verpakking geeft niet bijster veel informatie (en ook op internet wordt niet veel gevonden over deze candydrop), maar het feit dat je vier droprollen koopt wekt een heerlijk nostalgisch sentiment op. 'Italiano' valt wat dàt betreft in dezelfde categorie als 'Topdrop' en 'Stophoest'.
Elke rol bevat elf voorverpakte snoepjes en dat betekent dus een hélèboel uitpakken (niet persé milieu-vriendelijk)! De 'drups' zijn voorzien van een stevig suikerlaagje en zijn taai tot hard bij doorbijten. Hoe langer ze liggen, hoe zachter. Tandenplakfactor: 9 (beter gewoon níet op kauwen; je krijgt het écht niet tussen je kiezen uit). Maar die smaak! Heerlijk! Zoet salmiak met extra suiker en een hint van karamel. Eigenlijk is het bijna geen drop meer en Italiano geeft ook níet dat misselijke 'ik-heb-teveel-drop- gegeten-gevoel'. Het lekkerste is het, zo lang mogelijk op de kern te sabbelen en steeds het verrukkelijke 'sap' weg te slikken.
Eindoordeel: 9,0.

18 opmerkingen:

 1. hallo

  er zijn nieuwe italiano dropjes zakken
  waaronder ook paardekoppen maar een paard heeft een hoofd dit vind ik ongepast voor dit edele dier

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo,

  Ik ben op zoek naar de italiano paardekoppen/hoofden zakjes. Weet iemand waar deze te koop zijn. Bij de AH en de SuperdeBoer verkopen ze ze niet. Ik hoor het graag. Mijn dochtertje geeft een spreekbeurt over paarden en wil deze dan uitdelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij sommige Kruidvat filialen; en verder soms bij Nettorama (in display) of bij Dirk vd Broek heb ik ze ook gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. o.k. dankjewel ik ga op pad!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zit er echt geen gelatine in paardenkoppen? mijn (engelse) kleindochter is zo verschrikkelijk vegetarisch dat ze geen gewone drop meer eet. Hellup!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor meer informatie over de paardenkoppen van Italiano (zoals de complete ingrediëntenlijst), klik
  http://nederdropje.blogspot.com/2009/06/paardenkoppen.html

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weet iemand waar je de rollen nog kunt kopen? Ik kan ze nergens meer vinden :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben ook op zoek naar de Paardenkoppen, je kon ze kopen bij de Shell maar ook hier zijn ze niet meer. Heeft iemand nog een tip, ook onze Dirk van de Broek en Kruidvat hebben ze niet! En ik wil ze echt hebben, ze zijn zo lekker!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. de paardenkoppen staan gewoon bij ons in het albert heijn schap, dit is wel een grotere hoor, bij de kleintjes is het adss. misschien kleiner..
  ik vind die Italiano maffioso dropjes ook heel lekker, zachte salmiak snoepjes met suikertjes..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. vandaag ook een zak paardenKOPPEN gekregen.
  Buitenom dat ze lekker zijn, toch een grote ergernis........een paard heeft een HOOFD.
  Mijn ergernis is zo groot dat ik Italiano ook dit schriftelijk mededeel. Ze zijn helaas niet via hun site te benaderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. waar kan ik de nieuwe soorten Iltaliano kpen, AH en Jumbo heeft ze niet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze Italiano in rol is helemaal veranderd. Geen waspapiertje meer. Niet meer gesuikerd en de vorm is veranderd. Niet verbeterd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mee eens! Ik vind ze zelfs ransig geworden! :'(

   Verwijderen
 13. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Pfff, wat een teleurstelling: ik dacht snoepjes uit mijn kindertijd te kopen. Inderdaad: geen suikerlaagje en niet apart verpakt. In mijn beleving was de smaak ook veel intenser en deed je er veel langer mee. Wat een afknapper!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Pfff, ja wat een teleurstelling. Hier op ons werk kunnen we er ook niet meer zo van genieten. De oude waren veel lekkerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Raar dat ze ze veranderd hebben. Ik kan me ook herinneren dat er een veel sterkere smaak aan zat en een suikerlaag. Daarnaast is er nu ook een rare karamelsmaak toegevoegd die ik mij niet kan herinneren en is de binnenkant zacht (bijna vloeibaar) ipv taai. Erg jammer

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik ben het er helemaal mee eens...echt belachelijk dat ze het veranderd hebben. Ik snap er niets van waarom dit gebeurt. Overigens hebben ze niet alleen Italiano verknoeid. Hetzelfde geldt voor MilkyWay, Topdrop en diverse andere soorten drop. Alles is tegenwoordig zacht, en meestal ook nog zoet.

  BeantwoordenVerwijderen