vrijdag 13 november 2009

Harlekijntjes zout

Omdat clowns over het algemeen eng worden gevonden ("It"), koos dropproducent Festivaldi BV te Nijkerk, waarschijnlijk als produktnaam voor het frivolere 'harlekijntjes', wat dan weer zó lief klinkt dat zelfs het jolige jokertje dat als mascotte dienst doet, te kleurrijk overkomt. De dropjes hebben allemaal dezelfde vorm (dat scheelt produktiekosten?!) en komen in drie smaken: zoet, zout, salmiak.
De zoutharlekijntjes zijn matbruin en, ondanks het knapperige korstje, net zo zacht en smeuïg als de salmiakharlekijntjes. Tan- denplakfactor: 6. Een subtiele zoutsmaak baant zich langzaamaan een weg doorheen de mond, en blijft daar, na doorslikken, ook prettig hangen. Prettig dat een zoute drop níet overheersend hef- tig zout is.
Eindoordeel: 7,5.

3 opmerkingen:

 1. Wist je dat Harlekijntjes nu al veel meer smaken heeft? De nieuwste variant is Gember en natuurlijk s er nu ook de dropreep!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is interessant nieuws! Ik zie op facebook dat deze nieuwe gemberdropjes vanaf week 29 bij Albert Heijn te koop zijn.

   Verwijderen
 2. Bij de Aldi verkrijgbaar als Jokertjes, Door de producent Jokerdrop. Stom toevallig op hetzelfde adres te vinden als de producent van Harlekijntjes.

  BeantwoordenVerwijderen