maandag 4 mei 2009

Kruidvat Salmiakdropmix

Drogist Kruidvat is nu ook dropmaker. En met hun nieuwe mix- doosjes (uitgebracht in eigen beheer) lijken ze zich te willen meten met grootheden als Klene en Oldtimers. Dit doosje salmiakdrop zit alvast in het bekende met aluminiumfolie beklede kartonnetje en is met name door de frontale afbeelding van een gaper opvallend. Op de achtergrond een door gouden gloed verlichte apotheek, re- tro style, om enige indruk van inferioriteit de kop in te drukken. Verpakt zijn drie soorten salmiakdrop: transparant bruine drop- jes in de vorm van een gaper en een apothekersvijzel; een olifant, een uil en iets wat een kikker moet zijn in duodrop; en lichtbruine salmiakfoam in medaillonvorm met reliëfopdruk van een spin.
De eerste is zacht met de smaak van zoute salmiak. Tandenplak- factor: 8. De salmiaksmaak blijft ook na doorslikken van het dropje lekker hangen en doet verlangen naar meer. Mooi dropje ook en eens een keer níet in stemmig matzwart. Eindoordeel: 8,5.
De tweede is rubberig van textuur en vereist enig doorkauwen. Tandenplakfactor: 6. Een dropje met een zeer lichtzoete smaak en een hint van salmiak. De zwarte drop lijkt enkel voor de diversiteit toegevoegd, want de beestjes moeten het van hun lichtbruine foamgedeelte hebben. Eindoordeel: 7,0.
De salmiakmedaillons doen denken aan trekdrop, maar dan met een andere kleur, een andere vorm en een sterkere neiging naar salmiak. De smaak blijft lang in de mond achter; géén zoethout- ondertoon, alleen heerlijke salmiak. Tandenplakfactor: 6. Eindoordeel: 8,0.
Feitelijk is de aankoop van dit doosje zeker geen kat in de zak. Voor een redelijke prijs haal je best lekkere salmiakdropjes in huis. Die duodieren kun je dan op de bodem laten liggen, waarna je het doosje op een zichtbare plek achterlaat; voor eventuele huisgenoten.


1 opmerking:

 1. Hoi,
  Wat een geweldig interessante en goed opgezette site ! Wat een berg werk heb je verzet. Uit beroepsmatige interesse heb ik een paar vraagjes, zou je mij een email willen sturen ? (ik kan nergens een emailadres vinden op de site)

  Alvast hartelijk bedankt
  Marcel
  marcel (at) peppermint.nl

  BeantwoordenVerwijderen