zondag 4 mei 2008

Oldtimers

"Drop met historie"
Eind jaren '90 (ongeveer 1999) willen de makers van autodrop, Van Slooten te Jirnsum, samen met dropmaker Jochum Douwenga de dropsmaak van vroeger nieuw leven inblazen. Een daverend succes en inmiddels is er keuze uit meerdere (5) smaken, allen bereid uit "het beste van het beste". Dus échte Arabische gom ("klinkt gek, maar dat is toch de basis van echte drop"), suiker, aromatische extracten van de zoethoutwortel, glucosestroop, het karakteristiek pittige salmiakzout en puur natuurlijk bijenwas.

Oldtimers Consumentenservice
Antwoordnummer 10500
5060 WB Oisterwijk
(postzegel niet nodig)
info@oldtimers.nl

Corresponderen over hoe lekker Oldtimers zijn, is ook mogelijk:

J. Douwenga
p/a Van Slooten's Dropfabriek
Afd. Oldtimers
Antwoordnummer 90350
9010 VA Jirnsum
(of vul een contactformulier in)

"Ouderwets wordt nieuwerwets" Op de website van Oldtimers zijn de verhalen achter de dropjes te lezen ('producten'), zoals verteld door authentiek dropmaker Jochem Douwenga.

16 opmerkingen:

 1. hallo,
  hiermee wil ik aan geven dat ik een groot liefhebber ben geweest van Oldtimer drop. Echter op de verpakking was ik in de veronderstelling dat het om een natuurlijk en goed produkt ging.
  Al jaren nam ik gemiddeld 10 dropjes per dag en alleen Oldtimers.
  Op een dag ging ik met mijn linker oog wazig zien en wat bleek bij de oog arts ;er was een bloedvat gesprongen op mijn net vlies 1 mm naast de gele vlek!
  Ik was dus bijna blind en de reden was eeen te hoge bloeddruk van 190/90. Na drie weken gestopt te zijn met Oldtimers was mijn bloeddruk 140/80 en weer redelijk normaal! Binnen kort krijg ik te horen of mijn linker oog gelazert moet worden en het is erg frustrerend dat dit voor komen had kunnen worden als ik maar 3 dropjes per dag had gegeten.
  Ik beroep me hier op een uitzending van Tros Radar Hoogebloeddruk en drop waarbij een deskundige het eten van meer dan 3 dropjes als schadelijk beschouwden.
  Graag U reakte aan Guidosparreboom@home.nl.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Guido, wij zijn Neerlands trots op oefening en om het voor ons dragelijk te houden eten wij per persoon gemiddeld 30 Sneeker Zoethoudertjes per dag. Na het lezen van jouw berichtje slaat de angst ons om het hart. Wat is de incubatietijd van de oldtimers serie, immers: blind zijn wij van weinig toegevoegde waarde voor de Nederlandsche Strijdkrachten! Hoe is het inmiddels met je gezichtsveld? We denken aan je en bedankt voor de tijdige waarschuwing. Zoals Jochum Douwenga altijd zegt: in het land der blinden is eenoog koning! Grtjs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste mensen die van drop houden!!
  Hier nog even de bevestiging dat mijn hoge bloeddruk zeker te maken had met het eten van teveel drop.
  Momenteel ben ik 8 mnd verder en heb ik nog steeds een gewone bloeddruk. De laatste was een week geleden toen ik in de vakantie alles normaal weer gegegeten heb..zoals junkfood en chips ect.
  M'n bloeddruk is nog steeds goed!!
  Wel zie ik (met een oog nog op scherp) dat er wat meer gewezen wordt bij de voorlichting tegen te hoge bloeddruk dat drop zeker een oorzaak kan!! Ik eet nooit geen drop meer en ik vind dat er niet genoeg voor gewaarschuwd kan worden!! Groetjes Guido

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja inderdaad, blijkbaar zijn er nog steeds domme mensen die denken dat je ook snoep elke dag handevol kan eten, ook al zijn ze van natuurlijke producten gemaakt, snoep blijft snoep!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk die actie van Oldtimers, win een Babboe Bakfiets. Voor 1 oktober maar als je www.oldtimers.nl intoets krijg je toch iets anders ervoor als de Oldtimer drop. ?????
  blauwepanda@live.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem wil ook wat zeggen
  ja je krijg alleen de actie voorwaarde en je kan nergens je code invoeren

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Inderdaad als je naar www.oldtimers.nl gaat zoals de tekst op de verpakking aangeeft kan je alleen maar terecht bij de actievoorwaarden en nergens een link om je code's in te voeren.
  Slechte zaak vindt ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. inderdaad, het kost heel wat moeite om je actiecode op de goede site ingevuld te krijgen. Als je doet wat op de verpakking staat kom je nog steeds bij de actievoorwaarden uit. Toets op Google oldtimers and actiecode" in dan kom je op de goede site. Onbegrijpelijk dat dit nog steeds zo is, gezien de laatste reactie op deze site. Ik vraag me af of iemand zo'n bakfiets wel echt wint? Maar och, de drop is heerlijk. Bij Aldi verkopen ze soortgelijke drop. Volgens mij komt die van dezelfde fabriek, dit bekeken naar de identieke verpakking.
  Guido, in je eerste berichtje meld je Oldtimers eigenlijk als een grote boosdoener, dat vind ik niet eerlijk. Hoge bloeddruk krijg je van alle drop!! Wat ik me afvraag is; of je van alle drop of alleen van de Sneker Zoethoudertjes zo winderig wordt. Ben hier heel benieuwd naar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo ik ben een buitenlander normaal houden
  Buitelanders niet van droppies(begrijp me niet verkeerd)
  Maar oldtimers
  Zijn veruit de lekkerste

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goedemorgen,

  Toch maar eens jullie site opgezocht, daar ik nog niets gehoord heb op mijn brief van oktober/november 2010.
  Graag hoor ik jullie reactie voordat ik mijn "wilde spinnen" naar Jirnsum stuur.
  Met vriendelijke groet De Kaarsenheks

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ Kaarsenheks: misschien eerst bovenstaande tekst goed lezen?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie site! Zooooo 2011!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wie kan mij vertellen waar ik de DOMPELBLAADJES en de SALMIAK KLINKERS kan kopen.
  Wel op de beurs gezien en gegeten maar nergens in de regio arnhem te koop
  De ZOETHOUDERTJES ben ik even zat.
  Eeteen doosje in de week en mijn bloeddruk is aan de lage kant,

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik ben gek op de drop en koop het al vele jaren vooral de hindelooper ruitjesdrop, maar nu heb ik de inhoud gewogen, en dat klopte niet helemaal, er zat minder in dan werd aangegeven. ook zijn de doosjes maar half vol. en dat vind ik natuurlijk heel jammer. is hier wat aan te doen? graag bericht. met vr.groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. hoi de drpverpakking van de scheepsknopen klopt niet, er zitten vieze laffe zoute dropjes tussen. nr van de verpakking onderop 170314. ik kan jullie niet neormaal mailen op een of andere manier

  BeantwoordenVerwijderen