woensdag 7 mei 2008

Griotten (verduyn)

De welbekende besuikerde lichtbruine gommen. Dit keer in een zak met daarop de merknaam "Verduyn" (waarover op het hele inter- net feitelijk niets te vinden is), maar ook andere dropfabrikanten hebben 'griotten' in hun assortiment. Niet te verwarren met 'zoute griotten'! Lichte zoethoutgeur. Zacht bij doorbijten en zacht, bijna elastisch, bij kauwen. Tandenplakfactor: 3. Zachte salmiaksmaak met dan dezelfde nasmaak als zoethoutthee met suiker geeft. Eigenlijk is het een dropmarshmallow met een coating van suikerkorreltjes. Niet voor niks zo'n klassieker, maar op den duur nèt iets te zoet.
Eindoordeel: 8,0.

8 opmerkingen:

 1. Kijk eens op:
  http://www.verduijn-confectionery.com/VERDUIJN-W/Nederlands/

  yet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je had vroeger ook griotten in een 'rolletje', die griotten waren rechthoekig (ongeveer 1 1/2 keer zo lang als breed) en ze waren wat steviger van consitentie, meer smaak, niet alleen maar suiker. Enig idee hoe die heetten?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen idee, Wilco. Maar wél interessante informatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook op zoek gegaan... Zelfs bi zo'n speciaalwinkel... die heeft navraag gedaan bij de leveranciers... maar niemand heeft er van gehoord... roch raar... Ik ken ze nog wel herinneren, gele 'rol'.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ook, ik vond ze ook veel lekkerder!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben ook op zoek naar die griottenrollen voor mijn pagina `nostalgie`. Helaas kan ik nergens een plaatje o.i.d vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. die weeden door FAAM gemaakt, bestaat helaas niet meer

  BeantwoordenVerwijderen