donderdag 16 oktober 2014

Zilte Zeeuwse Knoopdrop

De webwinkel Zeeuwse-producten.nl is "geboren uit onze passie voor Zeeland in al haar facetten". En wie op de site zoekt op het trefwoord 'drop', treft - naast deze Zeeuwse Knopen - onder andere ook de  Zilte Zeeuwse Knoopdrop zoals hier afgebeeld. In een verpakking die qua styling zijn weerga niet kent! Het is een papieren zakje waarop de zilte knoopdrop staat afgebeeld als ware het kiezels op het strand. "Proef de zee op je lippen" De zijkanten zien er uit als kabeltruien met repetitieve stroken van decoratief patroon (omdat je aan het strand in de winter een dikke warme trui nodig hebt?) De zak is achterop vastgeplakt met een ronde sticker waarop een gouden Zeeuwse Knoop is afgedrukt. Práchtige verpakking.
De ronde dropjes (van bijna 3cm in doorsnede) zijn net even anders 'geknoopt' dan die (zoete) Zeeuwse knoopdroppen. Elastische textuur, gelijkend op de consistentie zoals wordt verkregen met Arabische gom. Het is écht wel even doorbijten (tandenplakfactor:8). De smaak is fijn mild zout met een lekker ziltige nasmaak. Dit is een kwaliteitsdropje waar aan alle kanten veel aandacht aan is besteed. Het speeksel loopt daarbij letterlijk in de mond, maar dat was figuurlijk ook al zo.
Eindoordeel: 8,0.

1 opmerking:

  1. Het motief op de zijkant van het zakje heeft niks met kabeltruien. Het is een motief dat werd gebruikt voor de stof van het 'schortegoed' (lange rok), dat door de vrouwen werd gedragen als onderdeel van de klederdacht.

    BeantwoordenVerwijderen