maandag 15 juli 2013

Vrolijke Drop - zacht zout

Sinds ongeveer een week zijn de kleurrijke zakken 'Vrolijke Drop' van Haribo op de Nederlandse dropmarkt gebracht, wat door de fabrikant zelf "de grootste introductie sinds 1953" wordt genoemd. Het is bedoeld als drop voor vrolijke volwassenen en komt in vier varianten, in vier verschillende primair gekleurde zakken (dus ook voor post-adolescenten lekker pedagogisch verantwoord). Alle vrolijke dropjes zijn dezelfde drie lachebekjes (met opengesperde ogen, met knipoog en met bril) met een verschillende vorm voor elke verschillende variant. De 'zacht zoute' dropjes, bijvoorbeeld, zijn gevormd als ruitjes (een kwartslag gedraaide vierkantjes dus), in een primair blauwe verpakking. 
De meeste 'volwassenendrop' is voorzien van een stevige partij Arabische gom, maar deze dropjes hebben de net iets steviger textuur van gelatinepudding. Glimmend zwarte dropjes; niet allemaal even netjes uit de vorm gekomen. Als een mes door de boter glijden de tanden door de zachte dropjes, maar bij stevig inbijten blijft de hele boel lekker tussen de kiesgroeven zitten (tandenplakfactor: 9). Wel een hele goede (dubbel)zoute smaak, met een vleugje zoethout en een vleugje salmiak. In Duitsland zouden ze gewoon "Erwachsenenlakritz" op de verpakking hebben gedrukt, zonder die hele aanmatigende poeha van 'kijk wat wij voor jullie volwassenen hebben gemaakt'.
Eindoordeel: 8,0.

1 opmerking:

  1. Fabrikanten pretenderen in hun productinformatie allemaal te weten waar de zogenaamde "echte dropliefhebber" van houdt, of in dit geval: "vrolijk van wordt". En ook deze drop wordt weer "aanstekelijk lekker" genoemd. Als er dan toch twee jaar is gewerkt aan deze nieuwe 'droprange', verzin dan op zijn minst 'opvrolijkend lekker'. Of 'lekker opvrolijkend'. (ik ben wat sceptisch, ja, sinds ik las dat deze nieuwe dropjes specifiek bedoeld zijn voor volwassenen, laat de irritante 'tiktak'associatie me niet meer los).

    BeantwoordenVerwijderen