maandag 15 juli 2013

Salmiak & Zoute drop (Dropmakers)

Alle dropjes in de Nederlandse Aldi hebben sinds enkele maanden een nieuwe verpakking, met als gemene deler de opdruk van nieuw huismerk 'Dropmakers'. Geproduceerd door Matador (Postbus 56, 9000 AB Grou). Met de verandering van de verpakkingen zijn ook enkele nieuwe varianten aan het dropassortiment toegevoegd, zo- als deze zak 'salmiak & zoute drop' van 400 gram. Heel anders dan anders scheurt de zak aan de zijkant open, op een niet al te handige manier. Er zitten vijf verschillende dropjes en dropstukken in de verpakking, te weten:
Ronde Zoute: dikke zwarte dropschijven met een opstaande reliëf- rand (vol luchtbellen) en de letters 'zout' bovenop. Dit zijn stevige droppen (tandenplakfactor: 8) die behoorlijke kauwkracht vergen. Bij de eerste sabbel neigt de smaak naar zout, maar dit zet niet echt door. Na doorslikken lijkt het even opnieuw alsof er zout wordt geproefd, maar om nou te zeggen 'zoute drop' is wel een héél groot woord. Eindoordeel: 6,5.
Salmiakrepen: lichtbruine gerekte droppen met geronde hoeken, bedrukt met reliëfletters die 'salmiak' spellen. Een dropje dat qua textuur erg op salmiakriksen lijkt; met dezelfde bijna knapperige, scheurende buitenkant en gegeleerde kern. Een prettige, duidelijk aanwezige salmiakzoute smaak vult de mond tijdens kauwen en ook na doorslikken. Eindoordeel: 8,0.
Zoute Ruiten (niet te verwarren met deze zoute ruiten): matzwarte 'schuine ruiten' met DZ opdruk. Absoluut een echte dróp, niet in de laatste plaats door het formaat en de stevige (zoute) smaak. Jammer alleen dat deze smaak vooral ook muffig is (vandaar dan dat op de zak "smaakt als vroeger" staat?) Degene die 'dubbelzout' connoteert met samentrekkende speekselklieren, komt bedrogen uit; dit is eerder MDZ (mild dubbel zout). Eindoordeel: 7,0.
Duo'tjes: elastische zuigdropjes die in elk opzicht doen denken aan de inmiddels bekende dropfruitduo's, maar dan met een minder uitgesproken dropsmaak en een hint van zoethout in plaats van fruit. Heel in de verte heeft de nasmaak iets van salmiak, wat dit toch ook wel tot een interessant dropje maakt. Eindoordeel: 8,0.
Salmiakschuim: scheurbare dropschuim in een stemmig bruine kleur. Geen enkel dropje is mooi uit de vorm gekomen, waardoor de reliëfletters bovenop zich maar moeilijk laten ontcijferen tot 'foam'. Geen esthetisch pareltje, maar wél een dropje met een heel ander pluspunt: de prettige textuur voelt zacht en luchtig aan en daar knalt in de mond opeens een dijk van een (zoetig zoute) sal- miaksmaak uit. Eindoordeel: 8,5.

21 opmerkingen:

 1. Lekkere Drop maar een Hopenloze Verpakking(Scheurt kapot) je moet een andere plastic zak in de buurt hebben als je de verpakking open maakt,hierom zal ik deze drop niet meer kopen....... Echt jammer!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank U. Begrijpt trouwens absoluut niet waarom ze dit doen! ooo het is RECLAME!! juist ja!

   Verwijderen
 2. Buiten de hopeloze verpakking ook inderdaad een nogal scheve mengverhouding in de zakken, salmiak en zoute drop bevatte zegge en schrijven 2 (TWEE) salmiak dropjes?. De rest is wel aardig maar haalt het niet bij de concurrent. Jammer maar helaas

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi hoor, zo'n drop-site! Maar het is tijd voor aktie, harde dubberzoute dropaktie: weg met glucose-fructose stroop in het heerlijke drop!! Want glucose-fructose stroop is rotzooi, hartstikke ongezond!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Even niets met deze drop te maken....maar bij de xenos hebben ze salmiakzuurstokken. Zien eruit als kaneelstokken....met dezelfde textuur....maar dan salmiaksmaak.
   In hoeverre dit nog drop is, tja, maar wellicht het proberen waard! :).

   Verwijderen
  2. Halleluja, dacht dat ik de enige was. Waar is toch de harde dubbelzoute drop gebleven ? Ik zie alleen zoete zachte drop met gelatine liggen.

   Verwijderen
 4. salmiak&zoutedrop. helaas alleen zoute drop,slechts 2 x salmiak.niet meer kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Na 10 zakken geopend te hebben steeds 80% schuine zoute drop en heel weinig salmiakdrop. Graag een betere verhouding dan mag de prijs van mij wel omhoog, .mocht dit het probleem zijn. Of een nieuwe variant met alleen de twee salmiaksoorten en de duo's en geen zoute drop erin.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waar is die heerlijke Hollandse kastelen drop gebleven. Die nieuwe drop bij Aldi is niet lekker. Sommige droppen zijn veel te groot en maar een paar salmiak droppen in de doos. Niet goed. Niet kopen als je een echte liefhebber bent van Salmiakdrop. Wij willen de Hollandse kastelen terug met die lekkere poeder er op.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. eens met eerdere reacties, verhoudingen kloppen niet !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 98% DZ drop in de zak - die toch echt suggereert salmiak drop te bevatten en waarom ik deze drop uberhaupt kocht. DZ drop is ook veel te groot voor lekker en zeker veel te groot voor mijn kinderen, In totaal 5 of 6 niet-DZ drop weten te vinden in de zak, die overigens wel probeemloos zonder scheuren open te maken is. Bij zoeken naar mailadres van maker voor een klacht stuitte ik op deze site.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. KLACHTEN DROPMAKERS DROP:
   richten aan:
   Matador (Postbus 56, 9000 AB Grou).

   óf stap met gezond verstand, een Aldi filiaal binnen, en spreek de filiaal manager aan.

   Maar schrijf vooral niet websites aan die toevallig bovenaan staan in Google... want hier bereikt U helemaal niets mee.

   FoodFromHolland is dus NIET MATADOR!
   Dat schrijft 1 ongeïnformeerd persoon hier op deze website.


   Met Vriendelijke Groet,

   Klantenservice FoodFromHolland.eu
   "Uw favoriete Hollandse boodschappen wereldwijd bij U thuis bezorgd!"


   Verwijderen
 9. waarom word er niet evenredig van iedere 5 soorten in de zak geleverd. ik vind de kleine lichtbruine lekker en mijn man de rest. nou alles is voor hem want van de mijne zitten er 2 of zoals de laatste zak geen 1 in. doe de verhoudingen eens wat beter aub. ik erger mij kapot aan . en koop het niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij kochten onlangs 2 zakken Salmiakbrokken en zijn er bijna doorheen, maar sinds we ze bij de Aldi kochten hebben we ze niet meer daar teruggezien, hoe komen wij aan een paar zakken met alleen "salmiakbrokken"?
  vr.groeten Ellis Wammes.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kunnen jullie A.U.B. zakken drop maken met alleen die salmiakdrop erin? En ook alleen met die dubbelzoute ruiten drop? PLEASE!!!!!!!!!!!!! Ook al scheurt de zak, bij mij niet hoor, de drop is zo lekker dat ik deze altijd zal blijven kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb dus een zak van die drop & dropgum gekocht... zit er verdorie maar wel geteld ÉÉN drop en gum dropje in en de rest dus alleen drop! Ik baal hier enorm van. voortaan maar gewoon een A-merk

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Alweer een zak gekocht waarin zeker voor 95 % alleen maar ronde zoute dropschijven in zitten.
  en die vinden wij juist afschuwelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oebele Nicolai1 april 2017 om 19:30

  Echt lekkere drop alle soorten drop aanwezig in het zakje, openen doe je gewoon aan de bovenzijde met een schaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prima drop. Prima verpakking ! Lekker genieten en niet zo zeuren s.v.p ! Jaco van Lith

  BeantwoordenVerwijderen
 17. kan ik bij jullie salmiakbrokken bestellen

  BeantwoordenVerwijderen