woensdag 26 december 2012

Zakkenrollers

Klene heeft met zijn creatieve geldlijn echt iets heel bijzonders op de markt gezet. En dat gaat véél verder dan 'muntdrop'. Kwamen de associërende dropmakers voorheen al met noviteiten als grof geld en pinpassen, ook tot de verbeelding (en smaak) sprekende droppen als steekpenningen en zakkenrollers verschenen in het schap. Die laatste is een mengsel van gesuikerde, licht zoute en salmiakdrop. In de vorm van een (antracietgrijs) horloge, sleutel, rekenmachine en een (bruine) wat-is-dat-eigenlijk rond-iets-met- uitsteeksels?
De grijze dropjes zijn in beginsel zoet. Hun textuur is stevig en toch lekker kauwbaar (tandenplakfactor: 7). Na het wegsabbelen van de suikerkorrels, blijkt de smaak hartig, bijna bitter (maar nèt niet) en inderdaad (zeer) licht zout. De bruine droppen smaken natuurlijk net zo zoet bij eerste aanraking met de tong (textuur idem, tandenplakfactor: 6), hoewel er al snel een stevige hint salmiakzout in geproefd wordt (die na doorslikken nog wat in de mond natintelt). De uitspraak "pas op voor zakkenrollers" wordt waargemaakt.
Eindoordeel: 8,0.

5 opmerkingen:

 1. Pssst, het is een mobiele telefoon, geen rekenmachine ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha. Ja, dat kan ook! En wat is dat bruine ding?

   Verwijderen
 2. Hoi, ik heb de suiker er vanaf gesabbeld en dat bruine dropje bij de zakkenrollers is een mannetje met een petje op. De zakkenroller zelf dus!!!
  Groetjes Erna

  BeantwoordenVerwijderen