woensdag 26 december 2012

Pure Drop met cachou - anijsdrop

Een zwart rond plastic doosje waarin "pure drop". Mét cachou; wat dat ook moge zijn (wordt er wellicht catechu bedoeld? als in een soort acacia?). Het doosje is een ronde container met op één plek een staande uitstulping waar het evenzo ronde deksel met op één plek een gat, precies overheen draait. Zo kan het doosje geopend en afgesloten worden. De dropjes zijn gesneden stukjes van een sliert, waardoor ze eruit zien als kleine tonnetjes. Ingrediënten: "drop, cachou en smaakstoffen". Betekent dat dat de drop van een ander gesmolten is? Of hoe moeten we dat zien? Proeven dus:
Eigenlijk zit er aanvankelijk kraak noch smaak aan deze dropjes. Bij doorsabbelen wordt een mentholachtig frisje ontwaard, maar dat is het dan ook. Met de kiezen echter blijkt een dropje de vreemde consistentie van wat nog het meest lijkt op keiharde karamel te hebben. Krak, doormidden, weg (tandenplakfactor: 8). Daarbij komt meer fris vrij, plus de lichte smaak van hartige laurierdrop. Met dan weer wél een stevige nasmaak. Anijs? Niet bepaald.
Eindoordeel: 7,0 (als totaalbeleving).


1 opmerking:

  1. cachou of catechu is een hars uit acacia catechu en wordt in de leerlooierij en touwslagerij gebruikt, de plant is inheems in Zuid Oost Azië, hij is samenstrekkend

    BeantwoordenVerwijderen