maandag 26 november 2012

Zoethoutthee (Zonnatura)

Thee van louter stukjes zoethout. Is dat ook drop? Natuurlijk is drop in de eerste plaats een snoepgoed, met suiker enzo. Dus als je suiker in je zoethoutthee doet; is het dan drop?! Want in de winkel liggen wel eens 'dropjes' die nog maar nèt die naam mogen dragen. Op deze blog is drop voor het gemak gedefinieerd als "zoethout of salmiak bevattende" en onder die noemer mag dus ook zoethout- thee geblogd worden. Maar de discussie staat open!
Zonnatura maakt zijn zoethoutthee van 100% natuurlijke, verant- woorde, biologische producten, die zo min mogelijk bewerkt zijn. "Van nature lekkerder". Het enige ingrediënt is zoethoutwortel, als fijnrasp in een theezakje gevangen. Waar je alleen nog kokendheet water aan toe hoeft te voegen. Het warme vocht heeft dan ook een pure zoethoutsmaak die na doorslikken nog sterker naar voren komt tot de hele mond is gevuld met de smaak van heerlijke zoete zoethout. En het is jammer dan dat zoethout de bloeddruk doet stijgen; want feitelijk gaat ook het hart sneller kloppen van deze thee. Letterlijk en figuurlijk verwarmend. Het beste is de laatste slok: zó geconcentreerd alsof je vloeibare zoethout drinkt. Tan- denplakfactor: 0. En ook koud (afgekoeld) héél lekker (als ijsthee), zelfs zonder toegevoegd suiker.
Eindoordeel: 9,5.

2 opmerkingen:

  1. Lekkere thee, maar géén über-edele 9,5 wat mij betreft. Van mij een 8, hij gaat toch wel lichtelijk vervelen na kortere tijd.
    Van een 9,5 kan ik nooit meer afblijven...

    BeantwoordenVerwijderen