zondag 25 november 2012

Motordrop

Tijdens één van de aanbiedingen van de Kruidvat is daar opeens een zwart (en geel) blik 'motordrop' te verkrijgen (500g, €2,99). De fabrikant heeft zelf trots "the Original" op het blik geprint, maar nooit eerder werd van motordrop gehoord, origineel of namaak. Overigens blijkt die maker Van Slooten te zijn; en in die fabriek (te Jirnsum, toch?) lijken ook de Oldtimers van autodrop te rollen. Kijk, dàn wordt het opeens weer interessant!
De verpakking is erg leuk: een horizontaal geribbeld (olie)blik (met een doorsnede van 9cm; en 16cm hoog) met geblokte opdruk van racende motoren. Het opgepropte plastic zakje in het blik, waar de daadwerkelijke dropjes dan in zitten, ontbeert echter alle opsmuk. De dropjes zijn mooi gedetailleerde motoren. En na eerste aanblik bli(j)kt het om twee verschillende uitvoeringen te gaan; welke kenner herkent het model? Er zitten helaas wel wat luchtbellen in de dropjes en ze verspreiden een wat muffe dropgeur. De motoren smaken aanvankelijk wat mufzoet, maar dat verandert na een paar dropjes in een prettiger zoet. De textuur is zacht maar toch licht elastisch; en érg aan de kiezen plakkend (tandenplakfactor: 8).
Eindoordeel: 7,0.

3 opmerkingen:

 1. hahaha, ik zag dit blik dus staan en de gele winegums. deed ze in mijn mandje, zette ze weer terug en toen toch maar meegenomen. verwachtte niet veel van de inhoud. kon me ook niet echt bekoren en dacht, ach, voor het bezoek als die een dropje of winegum blieven. maar uiteindelijk toch zelf opgegeten, om precies de redenen die je hierboven beschrijft. na een trage start, ietwat muffig (geldt ook voor de winegums, een laffe smaak zelfs) kon het loos gaan. de blikjes doen dienst als voorraadblikken nu. met daarin venco droptoppers. eerste keer dat een venco assortiment alle dropjes verzamelt die ik lekker vind. op de staafjes na, maar ach.. zodoende dacht ik, eens kijken of jij die droptoppers ook beschrijft (zal wel al :-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, Gina, de 'droptoppers' heb ik (nog?) niet beschreven. Dat is wat moeilijk voor gemengde dropmixen.

   Verwijderen
 2. ok! en ken jij de rollen Glansdrop van Klene (nog)? Ik ga ze schrijven of ze die weer in productie willen nemen.

  BeantwoordenVerwijderen