zondag 4 december 2011

Honingvariantjes

De dropmakers van Venco hebben zeker niet stil gezeten de laatste tijd, want niet alleen zijn er drie nieuwe droppen met de zogeheten "smaak van toen: dropglorie", er is ook een nieuwe lijn met bewust suikervrije dropjes. Deze komen alledrie (zoet, zout en honing) in een glimmend metallic zakje met een inhoud van 100 gram. Venco wil hiermee de bewuste dropliefhebber bereiken, die natuurlijk wel van een zuivere karakteristieke dropsmaak behoort te houden.
De lekkerste van de genoemde drie zijn deze honingvariantjes. Qua vorm (zie onder) spreekt daarvan vooral het schattige 'Winnie the Pooh' honingpotje tot de verbeelding. Die kenmerkende textuur - elastisch, stevig - heeft dit dropje te danken aan de toevoeging van Arabische gom; tandenplakfactor: 8. Maar de heerlijke smaak van honing echoot vanaf begin tot eind door de lekkere zoethoutsmaak heen. Én blijft lang nahangen. Bijzonder geslaagd.
Eindoordeel: 9,0.

2 opmerkingen:

  1. nou ben ik super nieuwsgierig naar deze dropjes. bij welke supermarkt...?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad een fantastisch dropje. Voor mij een 9,5, lekkerder kan eigenlijk niet. Fijne textuur en bijzonder intense, delicate smaak.

    BeantwoordenVerwijderen